Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διαμαρτυρία για τη λογοκρισία

Καθεστώς είναι πλέον το «φιλτράρισμα» ειδήσεων σε βάρος των κομμουνιστών

Χαρακτηριστικό του τι είδους «δημοκρατία» κι «ελευθερία» έχει «αποκατασταθεί» στη σημερινή Ρωσία είναι η είδηση ότι όλοι οι ανταποκριτές του ραδιοσταθμού «Ρωσική υπηρεσία ειδήσεων» (ΡΥΕ), (που ανήκει σε μεγάλο ιδιωτικό συγκρότημα, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ), παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της λογοκρισίας που τους έχει επιβληθεί από τη διεύθυνση.

Για την παραίτηση των δημοσιογράφων μίλησε στην εφημερίδα «Κομερσάντ» ο πρώην συνεργάτης του ΡΥΕ, Αρτέμ Χαν. Σύμφωνα με τα λόγια του, η νέα διεύθυνση του ΡΥΕ τους απαγόρευσε να προβάλλουν ειδήσεις για τη δραστηριότητα της αντιπολίτευση, ενώ διέθεσε όλο το χρόνο στα στελέχη του κόμματος «Ενιαία Ρωσία», κι απαίτησε να μεταδίδονται μόνον «θετικές ειδήσεις».

Οπως φαίνεται, η «σταγόνα» που «ξεχείλισε το ποτήρι» της αγανάκτησης των δημοσιογράφων του σταθμού ήταν η 1η Μάη, όταν στους δημοσιογράφους απαγόρευσαν να μεταδώσουν την είδηση της Πρωτομαγιάτικης «κόκκινης διαδήλωσης» στη Μόσχα, που διοργάνωσαν στη Μόσχα τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ρωσίας, λέγοντας πως «για μας αυτή η διαδήλωση δεν υπάρχει».

Ο πρώην αρχισυντάκτης του ΡΥΕ Μ. Μπακλάνοφ εξέφρασε τη γνώμη του πως η αλλαγή της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού συνδέεται άμεσα με την προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών του 2007, όπως και των προεδρικών του 2008. Ο ΡΥΕ θεωρείται ότι έχει ένα μεγάλο ακροατήριο, χάρη στο ψυχαγωγικό του πρόγραμμα, που πιστεύεται ότι δε χρησιμοποιεί συχνά άλλα μέσα για την πολιτική του ενημέρωση.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ