Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ
Χρώματα αλληλεγγύης και αγώνων
  • Εγκαινιάστηκε χτες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, για την επέτειο των 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε
  • Ταυτόχρονα, στην έκθεση παρουσιάζονται οι αγώνες των κινημάτων από όλο τον κόσμο

Η Αλ.Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στην έκθεση
Η Αλ.Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στην έκθεση
Με χρώματα από τους αγώνες των λαών όλου του κόσμου γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), η οποία φιλοξενεί από χτες την έκθεση πολιτικής αφίσας. Εκεί εκτίθενται 500 αφίσες για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, και πολλές ακόμα - οι περισσότερες μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας - δημιουργήματα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και εμπνευσμένες από τους λαϊκούς αγώνες. Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα, την εκδήλωση άνοιξε ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης. Στη συνέχεια το λόγο πήραν για σύντομο χαιρετισμό ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Ερέρα Ερνάντες, και ο γενικός γραμματέας της Οργάνωση για την Αλληλεγγύη των Λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL), Αλφόνσο Πέρες, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Αγκόλας.

Τη μοναδική αυτή έκθεση συνδιοργανώνουν η OSPAAAL, το περιοδικό που εκδίδει, «TRICONTINENTAL», η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η «NEW STAR». Ολες οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας στη χώρα μας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της, Αλέκα Παπαρήγα, που μιλώντας για την έκθεση σημείωσε ότι αυτή δίνει μιαν εικόνα για τα βάσανα που πέρασαν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, που τα προκάλεσε ο ιμπεριαλισμός και η καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά και την αισιοδοξία από την πάλη των λαών.


Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος. Ακολούθησε λατινοαμερικάνικο γλέντι, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται την έκθεση μέχρι τις 10 Ιούνη τις καθημερινές από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από 10 π.μ. - 10 μ.μ.

Εκδήλωση από την ΟΓΕ

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στο Νησί της Επανάστασης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 22 Μάη, στις 7.00 μ.μ., εκδήλωση τιμής στον Τσε, στο χώρο της έκθεσης. Θα μιλήσει η Ντέλια Λουίσα Λόπες Γκαρσία, πρόεδρος της έδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» του Πανεπιστημίου της Αβάνας, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ