Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Κατακραυγή για την απελευθέρωση Καρίλες

ΑΒΑΝΑ - ΛΑ ΠΑΣ.-

Συνεχίζεται η γενική κατακραυγή ενάντια στην πρόσφατη απελευθέρωση του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, που μέχρι πρόσφατα κρατούνταν σε φυλακή των ΗΠΑ για την παράνομη είσοδό του στη χώρα...

Στην Αβάνα, στο Αντιιμπεριαλιστικό Δικαστήριο που βρίσκεται μπροστά στο Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ συναντήθηκαν την Πέμπτη Κουβανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε ολόκληρο τον πλανήτη να καταγγείλουν την απελευθέρωση του Καρίλες και απαίτησαν να τερματιστεί η ασυλία που απολαμβάνει. Οι Κουβανοί δημοσιογράφοι άσκησαν κριτική στην προστασία που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στον Καρίλες και κατήγγειλαν τα αμέτρητα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο συγκεκριμένος εγκληματίας. Υπογράμμισαν επίσης πως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κρατούν «σιγήν ιχθύος» σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του Καρίλες και τα εγκλήματά του, που συμπεριλαμβάνουν το σχεδιασμό της κατάρριψης του κουβανικού αεροσκάφους της «Cubana» το 1976 και το θάνατο των 73 επιβατών του, καθώς και τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997. Πρόσθεσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για να λάμψει η αλήθεια και ενάντια στην καμπάνια προστασίας του πρώην πράκτορα της CIA.

Στο μεταξύ, από τη Βολιβία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αλφρέδο Ράντα, δήλωσε στην «Πρένσα Λατίνα» ότι η απελευθέρωση του Καρίλες αποτελεί προσβολή του διεθνούς δικαίου, ενώ σημείωσε ότι η απόσυρση όλων των κατηγοριών που εκκρεμούσαν εναντίον του είναι μια προκλητική πράξη. Η απόφαση αυτή, υπογράμμισε ο Ράντα, θα απορριφθεί από το λαό των ΗΠΑ, καθώς και τους λαούς άλλων χωρών και η παγκόσμια απόρριψη της απελευθέρωσής του θα ανατρέψει την κατάσταση και ο δολοφόνος θα επιστρέψει στη φυλακή, αφού καταδικαστεί για όλα τα εγκλήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ