Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ατέρμονες επιδρομές

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Νέες αεροπορικές επιδρομές έκαναν χτες οι δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν, αυτή τη φορά στην περιοχή Μπάκουα της επαρχίας Φαράχ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «σκότωσαν 14 μαχητές» και τραυμάτισαν άλλους δέκα. Ο κυβερνήτης της επαρχίας είπε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν μετά από «συνάντηση» των Ταλιμπάν και ότι επλήγησαν επτά οχήματα. Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι «τις ελέγχει».

Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι «έπιασαν έναν στενό συνεργάτη του Μουλά Νταντουλάχ, ο οποίος κατηγορείται για προδοσία».

Κατά τα λοιπά, ο Ιταλός υπουργός Μάσιμο ντ'Αλέμα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Αφγανιστάν και το Πακιστάν τη Δευτέρα και την Τρίτη για συνομιλίες με τους «ηγέτες» των δύο χωρών - η ένταση μεταξύ των οποίων κλιμακώνεται - και για να επισκεφθεί τους Ιταλούς στρατιώτες.

Εξι χρόνια σχεδόν μετά την επιβολή της κατοχής στο Αφγανιστάν, ο πόλεμος όχι μόνο συνεχίζεται δίχως ορατό τέλος, αλλά σταδιακά «καταπίνει» όλο και μεγαλύτερα τμήματα του Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ