Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Κυρίαρχη η αποχή

ΑΛΓΕΡΙ.--

Η χαμηλότατη συμμετοχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν, και πάλι, κυρίαρχο στο Κοινοβούλιο τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό υπό την αιγίδα του Προέδρου Μπουτεφλίκα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις κάλπες, την Πέμπτη, δεν προσήλθε παρά το 35% των 18,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Ο συνασπισμός τού, όπως χαρακτηρίζεται, φιλο-επιχειρηματικού κόμματος «Συνεργασία για την Εθνική Δημοκρατία» (RND), του μετριοπαθούς «Ισλαμικού Κινήματος για την Κοινωνία και την Ειρήνη» (MSP) υπό το «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» (FLN), καταλαμβάνει τις 249 από τις 389 έδρες. Σε μείζονα αντιπολίτευση αναδεικνύεται το, τροτσκιστικών αποχρώσεων, Εργατικό Κόμμα με 26 έδρες.

Συνολικά, στην αναμέτρηση συμμετείχαν 20 κόμματα. Πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το κόμμα των Βερβέρων «Συνεργασία για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία», τις μποϊκοτάρισαν. Τέλος, έγινε γνωστό ότι η Εθνική Εκλογική Επιτροπή απέστειλε στον Πρόεδρο Μπουτεφλίκα επιστολή όπου αναφέρει «σειρά παρατυπιών», γεγονός που, συνδυασμό με τη χαμηλή συμμετοχή, μειώνει περαιτέρω την αξιοπιστία της νίκης του κυβερνητικού συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ