Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οξυνση της αντιπαράθεσης

ΚΙΕΒΟ.-

Οξύνθηκε χτες η πολιτική κρίση στην Ουκρανία, καθώς ο προσωπάρχης του Ουκρανού Προέδρου, Βίκτορ Βαλόχα, δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου «δε θα είναι έγκυρη» σε ό,τι αφορά τη συνταγματικότητα ή όχι του προεδρικού διατάγματος που διέλυε το Κοινοβούλιο και προκήρυττε πρόωρες εκλογές.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την παραίτηση της Πέμπτης του ανώτατου δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Ιβάν Ντομπρόβσκι, και το διορισμό στη θέση του, του Βαλέρι Πσενίτσνι, που σημειώνεται ότι είχε απολυθεί από τον Ουκρανό Πρόεδρο στις αρχές του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιουσένκο, όσο και ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, είχαν συμφωνήσει σε πρόωρες εκλογές, διορίζοντας μάλιστα και ειδική ομάδα για να αποφασίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε χτες ότι η πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθούν εκλογές τον Οκτώβρη είναι απαράδεκτη, επιμένοντας ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν νωρίτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ