Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΙΛΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ

Η ΚΑΜΑΡΙΛΑ: «Η διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στην κρατικοδίαιτη Ελλάδα και στην Ελλάδα της ελεύθερης δημιουργίας (...) η φωνή αυτή ξενίζει όσους θεωρούν ότι ο ΣΕΒ οφείλει να περιοριστεί σε ένα στενά συντεχνιακό ρόλο. Ετσι μας θέλουν όσοι επιμένουν να μας βλέπουν ως μια καμαρίλα οικονομικής εξουσίας. Αλλά ο ΣΕΒ δεν είναι αυτό (...) είναι η εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας (...) προβάλλουμε τη σύγχρονη επιχείρηση ως κοινωνικό πρότυπο (...) προωθούμε τις κοινές πρωτοβουλίες των κοινωνικών εταίρων ως υγιές και δημοκρατικό αντίβαρο στον κρατική πατρωνία και την κομματικοκρατία» (ο πρόεδρος του ΣΕΒ / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ: «Στην ανάδειξη ισχυρών ελληνικών ομίλων που θα πρωταγωνιστήσουν ως εθνικοί και περιφερειακοί πρωταθλητές στοχεύει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δημιουργώντας το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒ (...) "δε μοιράζω προνόμια και παροχές. Εγγυώμαι δικαιώματα" τόνισε (...) εξήγγειλε δικαίωμα πρόσληψης νέων για τέσσερα χρόνια με πλήρη ασφάλιση και κλιμακούμενη καταβολή των εισφορών, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ: «Νωπές ακόμα οι μνήμες από τις δεκάδες κορδέλες που έκοψαν ο κ. Σημίτης και οι υπουργοί του (...) πιο πρόσφατα τα εγκαίνια που κάνει η σημερινή εξουσία (...) η χθεσινή βροχή όμως ήταν αποκαλυπτική για όλους αυτούς, τους ξεγύμνωσε στην κυριολεξία. Το ζητούμενο είναι αν οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και οι ίδιοι να ταλαιπωρούνται από μια βροχή θα δουν και θα αποτιμήσουν αυτή τη γύμνια στις επόμενες εκλογές» (ο Γ. Παντελάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: «Μπέρδεμα... Μπέρδεμα που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου το 70% των ερωτωμένων δηλώνει ότι πιστεύει ότι οι πολιτικές που θα ακολουθήσει όποιο από τα δύο κόμματα κυβερνήσει ελάχιστα θα διαφέρουν» (ο Β. Μουλόπουλος στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΖΙΝΟ; «Στα μεγάλα έργα που συμβάλλουν στη νέα εικόνα του Λεκανοπεδίου εντάσσονται το νέο συγκρότημα που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει στην Πάρνηθα η Hyatt Regency και το νέο εκθεσιακό κέντρο που έχει δρομολογήσει η επιχείρηση "Ελευθέριος Βενιζέλος" (...) την ώρα που η Αττική και η Ελλάδα αλλάζουν και καλπάζουν προς τα εμπρός (...) εμείς μένουμε στην γκρίνια» (ο Κ. Παπανικολάου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ