Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από παλιότερη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα

Eurokinissi

Από παλιότερη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα
«Η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας». Αυτό κάνουν πράξη οι συνταξιούχοι της χώρας που κλιμακώνουν αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μάη, βγαίνουν για ακόμα μια φορά στους δρόμους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που έχουν αποφασίσει οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΣΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει οριστεί την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων καθώς και το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο του συνταξιουχικού κινήματος, πρόβαλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες. Γι' αυτά τα ζητήματα αναφέρθηκαν αναλυτικά στη συνέντευξη ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Δ. Τσιτσάνης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, ο Γ. Νικολάου εκ μέρους των συνταξιούχων του ΝΑΤ, ο Ν. Μπουρδούκης εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Ε. Ποταμιάνος εκ μέρους των συνταξιούχων ΤΣΑ και ο Χ. Φράγκος εκ μέρους των συνταξιούχων του ΟΣΕ.

Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.050 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ και ανακαθορισμό των παλιών συντάξεων στα σημερινά επίπεδα. Βελτίωση της περίθαλψης από τα Ταμεία μας και το Δημόσιο, να τους παρέχονται δωρεάν επίσης και τα φάρμακα. Οχι στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού. Να αποδώσουν το κράτος και η εργοδοσία όλα τα κλεμμένα από τα Ταμεία, αναδρομικά από το 1950.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ