Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρηματιστηριακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΓΞΕ τα ποσά που επιστρέφονται στα ασφαλιστικά ταμεία μετά την υπόθεση των ομολόγων και τα βρήκε λίγα. Πρέπει να επιστραφούν - λέει - περισσότερα και σε πιο πολλά ταμεία!

Το ότι οι διευθετήσεις που γίνονται (ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα!) είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά σε αυτά που έχουν χάσει τα ταμεία από την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν τους απασχολεί.

Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά πολιτική και ουσιαστική αντιμετώπιση του πράγματος και αυτά τα αποφεύγουν και τα δύο κόμματα με περισσή επιμέλεια.

Αλλωστε, ό,τι και να λένε, όσο κι αν αντιπαρατίθενται και αλληλοαποκαλούνται κλέφτες, η πραγματικότητα παραμένει: Και οι δυο συμφωνούν στο να «παίζονται» τα αποθεματικά των ταμείων σε διεθνή και εγχώρια χρηματιστηριακά παιγνίδια.

Κι όσο αυτός ο κανόνας παραμένει, τα λεφτά των ασφαλισμένων θα κινδυνεύουν και ενίοτε θα χάνονται. Οσο για τις «μίζες», άλλες θα τις μαθαίνουμε και άλλες όχι. Αναλόγως, δηλαδή, του πόσοι και πώς «κονομάνε».

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ εμπνέει το κλίμα της Αυστραλίας τον πρωθυπουργό και μας «ξεφουρνίζει» βαθυστόχαστες ατάκες του είδους «Η Ελλάδα είναι παντού»!

Πάντως, να του θυμίσουμε ότι οι Ελληνες μετανάστες - που βρίσκονται όντως σε κάθε γωνιά του κόσμου - δε βρέθηκαν εκεί για να ...μεταλαμπαδεύσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Από ανάγκη βρέθηκαν. Επειδή οι πολιτικοί πρόγονοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν καταδικάσει αυτή τη χώρα στη φτώχεια και την ανέχεια, ενώ παράλληλα την είχαν παραδώσει στις διαθέσεις των Βρετανών στην αρχή και των Αμερικανών στη συνέχεια.

Δυστυχώς, μάλιστα, κάτω από αυτό το πνεύμα η Ελλάδα συνεχίζει να ...είναι παντού. Και στο Αφγανιστάν με στρατεύματα στο πλευρό του ΝΑΤΟ, και στα Βαλκάνια με στρατό, και στο Ιράκ (με διάφορους τρόπους).


Γρηγοριάδης Κώστας

Μάλιστα, δηλώνει και πρόθυμη να συνεχίσει αυτή την τακτική, επειδή έχουμε «συμβατικές υποχρεώσεις» προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ