Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Παραμένει το πρόστιμο των 76 εκ. ευρώ στη «Vodafone»

Παραμένει το πρόστιμο των 76 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στη «Vodafone» για τη γνωστή υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ως γνωστόν, οι υποκλοπές είχαν γίνει από διάφορα σημεία μεταξύ των οποίων και το «αμαρτωλό τρίγωνο» της πλατείας Μαβίλη που περικλείει και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της «Vodafone», ενώ η συζήτηση της κύριας προσφυγής για την ακύρωση του προστίμου αναβλήθηκε για τις 8 Γενάρη 2008. Η «Vodafone» ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η επιτροπή που επέβαλε το πρόστιμο δεν είναι νόμιμη, γιατί συμμετείχε και ο Ι. Βενιέρης, ο οποίος εμφανίζεται να είχε συναλλαγές με την «Ericsson». Τον ισχυρισμό αυτό απέρριψε το δικαστήριο, κρίνοντας ότι η σύμβαση του Ι. Βενιέρη είχε λήξει ένα χρόνο πριν την τέλεση των υποκλοπών.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά της απόφασης ότι η «Vodafone» έπρεπε να απευθυνθεί από την πρώτη στιγμή στην ΑΔΑΕ, που είναι το αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, και όχι στον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αναρμόδιος για ένα τέτοιο θέμα. Τέλος, κρίθηκε ότι ο «εύλογος χρόνος» δεν είχε παρέλθει και ότι η ευθύνη της «Vodafone» υπήρχε, έστω και εξ αμελείας, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε αντίληψη όσων διαδραματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ