Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν πληρώνουν - δεν πληρώνουν...

Μια ολιγομελής δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών έχει φεσώσει την Εφορία 15 δισ. ευρώ! Πρόκειται για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην Εφορία τόσο επί κυβερνήσεων ΝΔ, όσο και από τους προκατόχους του ΠΑΣΟΚ και αυτό παρά τις συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που θεσμοθέτησαν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία 6.274 μεγαλοοφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 15 δισ. ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο καθένας από αυτούς τους επιτήδειους κατά μέσον όρο χρωστά από 2,4 εκατ. ευρώ. Και είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι στην κορυφή αυτής της πυραμίδας βρίσκεται μια κατά πολύ μικρότερη ομάδα μεγαλοεπιχειρηματιών: Είναι αυτοί που αφού πρώτα ξεκοκάλισαν τις κρατικές επιδοτήσεις εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το ζεστό και δωρεάν κρατικό χρήμα από τους «αναπτυξιακούς» και άλλους νόμους στη συνέχεια έβαλαν λουκέτο πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ θεώρησαν και θεωρούν το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά τα 15 δισ. ευρώ ως «ανεπίδεκτο είσπραξης» ή με άλλα λόγια οριστικά χαμένο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ