Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η πάταξη της φοροδιαφυγής

Ερχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και εξαγγέλλει εκτενείς διασταυρωτικούς ελέγχους, την αναβάθμιση των πληροφορικών συστημάτων της εφορίας και άλλα μέτρα με τα οποία υποτίθεται ότι θα πιάσουν τη φοροδιαφυγή. Πρόκειται για συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, οι οποίες βέβαια στοχεύουν πρώτα και κύρια στους αδύναμους κρίκους της αλυσίδας, τις μικρότερες επιχειρήσεις και τους ελευθεροεπαγγελματίες, δηλαδή στη «μαρίδα».

Πρόκειται για την ίδια τακτική που εφαρμοζόταν και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η οποία βέβαια σε τίποτα δεν εμπόδισε την άγρια φοροδιαφυγή από τα παλαιά και τα νέα τζάκια της πλουτοκρατίας. Οι εν λόγω, είτε εντοπιστούν είτε όχι από τις όποιες «ηλεκτρονικές παγίδες» της εφορίας, θα συνεχίσουν το «σπορ» της φοροδιαφυγής είτε με τρόπους νόμιμους είτε από το παράθυρο.

Είναι απόλυτα φανερό ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού ούτε θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να διεκδικήσουν από αυτά τα χρήματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπηρετούν. Η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε όφελος των λαϊκών αναγκών προβάλλει ως η μοναδική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ