Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αθωώνει την καταλήστευση των Ταμείων

Αξιοποιώντας τη μεθοδευμένη επιστροφή ενός μέρους των κλοπιμαίων επιχειρεί να πείσει ότι «δε χάθηκαν χρήματα από τα Ταμεία» και τα δομημένα ομόλογα είναι «αποδοτικές επενδύσεις»!

Την τζογαδόρικη πολιτική της καταλήστευσης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιχειρεί να αθωώσει η κυβέρνηση με αφορμή την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους των κλοπιμαίων.

Η μεθοδευμένη επιστροφή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ στα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από συμβιβαστική συμφωνία μεταξύ της «JP Morgan» και του ενδιάμεσου προμηθευτή της «North Asset» για τον τρόπο πληρωμής των προμηθειών που είχαν δοθεί, πρόσφερε στην κυβέρνηση την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πολιτική ζημιά. Τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν τώρα θρασύτατα ότι «δεν υπάρχει απώλεια χρημάτων» για τα Ταμεία, ικανοποιήθηκε το αίτημα «φέρτε τα λεφτά μας πίσω», ενώ αποδεικνύεται ότι τα δομημένα ομόλογα είναι μια «αποδοτική επένδυση»!

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση διευκολύνεται από την κριτική που άσκησαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που εστίασαν το όλο σκάνδαλο στις μίζες που δόθηκαν, ενώ υποστήριξαν μετά πάθους την τοποθέτηση των αποθεματικών των Ταμείων στον τζόγο των χρηματαγορών...

Το υπουργείο Οικονομίας έσπευσε να θριαμβολογήσει χαρακτηρίζοντας «θετική εξέλιξη» την επιστροφή του ομολόγου από την «JP Morgan» στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία μάλιστα «αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην έκδοση του ομολόγου, που έγινε με ευνοϊκούς όρους για το δημόσιο».

Περισσότερο προκλητικός ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας συμπλήρωσε (στον «Αλφα 9,89»): «Είχαμε πει ότι θα κοιτάξουμε να επιστραφούν όλα τα λεφτά πίσω στα Ταμεία μέχρι και το τελευταίο ευρώ και αυτό και έγινε». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «το θέμα όσον αφορά την επιστροφή των χρημάτων κλείνει»(!) και απλά αυτό που μένει είναι «να δούμε τι ακριβώς έγινε, πώς έγινε, αλλά αυτό είναι αντικείμενο μιας εκτενέστατης εισαγγελικής έρευνας». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η «JP Morgan» επέστρεψε το ομόλογο αφού όλα ήταν «εντάξει», ο Π. Δούκας είπε: «Κάθε τράπεζα θέλει να διαφυλάξει το κύρος της. Η ίδια κρίνει τι πρέπει να κάνει. Είναι θετικό βήμα ότι επιστρέφει τα χρήματα στα Ταμεία στο ακέραιο». Και συμπλήρωσε: «Αυτό που λέγαμε "τα λεφτά πίσω στα Ταμεία", αυτό έκλεισε»! Οσο για το αν υπάρχει πολιτικό θέμα, αυτό, όπως είπε, «θα το δείξει η εισαγγελική έρευνα»!

Στο ίδιο μήκος ο Ε. Αντώναρος εμφάνισε την κυβέρνηση σε ρόλο κατηγόρου ενώ είναι κατηγορούμενη. «Πριν από λίγες ημέρες μόλις, ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι χάθηκαν χρήματα, ότι υπήρχαν τεράστια κενά στα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών. Τώρα βλέπουμε ότι τέτοια κενά δεν υπάρχουν», αποφάνθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δε δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι το Ταμείο των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) «εισπράττει τρία εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ παραπάνω από ό,τι είχαν δώσει για το ομόλογο που είχαν αγοράσει»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπαιγμός από κυβέρνηση - JP Morgan (2007-06-08 00:00:00.0)
Δάνεια με «λάδωμα» (2007-05-13 00:00:00.0)
Εθελοτυφλεί για το σκάνδαλο των ομολόγων (2007-04-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-04-24 00:00:00.0)
Επιμένει σε τζόγο άλλου τύπου... (2007-04-21 00:00:00.0)
Να σταματήσει κάθε μορφή τζογαρίσματος (2007-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ