Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέχεια στη δημαγωγία

Με δημαγωγία και καιροσκοπισμό υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης να καταβάλει τους τόκους στα Ταμεία, ώστε να διευκολυνθεί η συμφωνία τους με τη «JP Morgan» για την επαναγορά των ομολόγων. Μπορεί ο εκπροσώπους Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου να δήλωσε ότι «η κυβέρνηση ζητά από το λαό να πληρώσει ο φορολογούμενος τα κλεμμένα», αλλά απέφυγε επιμελώς να ζητήσει να πληρώσουν οι τράπεζες και οι χρηματιστές την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλισμένων.

Ο Π. Ευθυμίου εκφράζοντας τη θέση του κόμματός του για διαιώνιση της πολιτικής του τζογαρίσματος των χρημάτων του ελληνικού λαού, επέλεξε να επικεντρώσει τα... πυρά του οξύνοντας το δικομματικό καβγά «στην πρώτη ανοιχτή ομολογία ενοχής και συνενοχής της κυβέρνησης με την JP Morgan στην υπόθεση του αμαρτωλού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει νομοθετική πρόταση». Εχουμε, είπε, «πρόταση πολιτικής προσέγγισης η οποία αφορά την επιστροφή των κλεμμένων και είναι μια πρόταση που κάθε ευνομούμενη πολιτεία έπρεπε να θεωρεί αυτονόητη». Ο Π. Ευθυμίου είπε ότι «η κυβέρνηση δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, διότι αναλαμβάνει ο Ελληνας φορολογούμενος να πληρώσει αυτά που εκλάπησαν» και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «αποκαλύψει» ότι «δεν υπάρχει ένα μόνο "αμαρτωλό" ομόλογο, αυτό της JP Morgan», θα ζητήσει «να κατατεθούν οι πλήρεις συμβάσεις όλων των ομολόγων και το σύνολο των εγγράφων» και θα «απαιτήσει να αποδοθούν όλες οι πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ