Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τη Δευτέρα η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση
  • Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο
  • Ανακοίνωση και συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

«Οχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια». Είναι το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή που απευθύνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στον γιαννιώτικο λαό ενόψει της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης, που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Ιούνη και ώρα 8 μ.μ. στο Δημαρχείο, με αφορμή την επίσκεψη του αρχιμακελάρη των λαών Τζορτζ Μπους στην Αλβανία και στη Βουλγαρία στις 10 και 11 του μήνα, αντίστοιχα.

«Η επίσκεψη μόνο τυχαία και αθώα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Εχει να κάνει με τα ευρύτερα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για την περιοχή μας. Γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται το ζήτημα της "ανεξαρτησίας" του Κοσσυφοπεδίου, αναζωπυρώνεται το θέμα της ΠΓΔΜ και προωθείται η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Επισημαίνει τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να επαναχαράξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια, δημιουργώντας κράτη - προτεκτοράτα για τον καλύτερο έλεγχο της περιοχής και την εξυπηρέτηση των κερδών των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, εντάσσοντας σε αυτήν την κατεύθυνση διάφορα δόγματα («τρομοκρατίας», «προληπτικού πολέμου», «άξονα του κακού» κ.ά.) και κατασταλτικά μέτρα που επιδιώκουν να καταπνίξουν κάθε λαϊκή αντίδραση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την υποταγή και την ενεργό συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, παραδίδοντας ελληνικά εδάφη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. «Ο ελληνικός λαός, αλλά και γενικότερα οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις επισκέψεις Μπους και των άλλων φονιάδων. Χρειάζεται να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να τους δείξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας, να πάψουν να σκέφτονται τα Βαλκάνια σαν να είναι τσιφλίκι τους», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης να δώσουν μαζικό «παρών» στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυνε και η Επιτροπή Ειρήνης του Νομού Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ