Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Οι συνέπειές του στη Θεσσαλία και οι θέσεις του ΚΚΕ

Η αρνητική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά εξίσου την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου

Το αγροτικό πρόβλημα στη Θεσσαλία και σ' όλη τη χώρα είναι πολύ σοβαρό. Η αρνητική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά εξίσου την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Είναι μια από τις αιτίες της επιδείνωσης της θέσης της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων. Εχει γενικότερες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή, στο περιβάλλον.

Πάνω σ' αυτές τις διαπιστώσεις κινήθηκε η πανθεσσαλική συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με θέμα «Το αγροτικό πρόβλημα, οι συνέπειές του στη Θεσσαλία και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Και υπογραμμίστηκε ότι, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, σήμερα μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής τάξης και των ΕΒΕ μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Να κατανοήσουν καλύτερα την ταξική ουσία των πολιτικών της ΕΕ, της ΚΑΠ. Υπάρχει, επομένως έδαφος, στις εκλογές που έρχονται να εκφραστεί, με την επίμονη και συστηματική διαφώτιση των κομμουνιστών, ένα δυναμικό ρεύμα καταδίκης του δικομματισμού και ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ