Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ΄ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αλλού πάνε τα κονδύλια

Στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αναφέρεται ότι από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Δ΄ ΚΠΣ γίνεται φανερό ότι θα χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες που υλοποιούν βασικούς στόχους της νέας ΚΑΠ, που είναι η ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων, με τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, με τη χρησιμοποίηση φθηνότερων, αλλά επικίνδυνων μέσων και μεθόδων παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και την ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία νέων μεταποιητικών βιομηχανιών. Η συρρίκνωση της γεωργίας και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του δεύτερου λεγόμενου πυλώνα (αγροτουρισμός, παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων κ.ά.) και η λεγόμενη πολλαπλή συμμόρφωση, η οποία με περιβαλλοντικά προσχήματα επιδιώκει να πετύχει τη συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας, την εμπορευματοποίηση των δασών, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Παρ' όλα αυτά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες στους κατοίκους της υπαίθρου, με στόχο την υποκλοπή της ψήφου. Η αντιπαράθεσή τους θα είναι για το «βαθμό απορροφητικότητας» των κονδυλίων και όχι για τον προσανατολισμό και το στόχο του προγράμματος. Το ίδιο θα κάνει και ο ΣΥΝ.

Στόχος της δουλιάς των κομμουνιστών θα είναι η αποκάλυψη του ρόλου των ΚΠΣ ως βασικών εργαλείων εφαρμογής και εξωραϊσμού της ΚΑΠ και των αναθεωρήσεών της και ως μηχανισμών χειραγώγησης και απορρόφησης της αγανάκτησης των μικρομεσαίων αγροτών. Η αποκάλυψη αυτή επιβάλλεται να συνδέεται άμεσα με τις θέσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων που εξωραΐζουν τα ΚΠΣ, με στόχο οι κάτοικοι της υπαίθρου να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ