Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γίνουν υπόθεση της εργατικής τάξης

Στην παρέμβασή της στη Συνδιάσκεψη, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε με έμφαση, ανάμεσα στ' άλλα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να γίνουν υπόθεση της εργατικής τάξης και του κινήματός της. Οχι μόνο γιατί είναι και δικά της προβλήματα, καθώς σχετίζονται με τις ανάγκες της για φτηνή και υγιεινή διατροφή, αλλά και διότι μόνο με την κοινή πάλη εργατιάς - αγροτιάς μπορούν να δοθούν λύσεις και να υπάρξει προοπτική.

Επισήμανε ότι απαιτείται πολλή δουλιά από τους κομμουνιστές για να πειστούν οι αγρότες για την ορθότητα και το ρεαλισμό των προτάσεων του Κόμματος και για υπάρξουν αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός των άλλων, χρειάζεται να γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα, τις απορίες και τα ερωτήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά και να λαμβάνουν υπόψη την ψυχολογία από την οποία διέπονται οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Δεν είναι εύκολο - είπε - να πείσουμε τον αγρότη, όπως πείθουμε τον εργάτη, για την τελική μας πρόταση. Τη συμμετοχή του στο συνεταιρισμό, ακόμα και στο σοσιαλισμό, ο αγρότης τη βλέπει σαν σωτηρία της δικής του ιδιοκτησίας. Βεβαίως, οι θέσεις που προβάλλει το ΚΚΕ ανταποκρίνονται και στις σημερινές ανάγκες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα πρέπει, όμως, να γίνεται καθαρό ότι στον καπιταλισμό ο μικρομεσαίος αγρότης της χώρας μας δεν έχει μέλλον. Γι' αυτό οι θέσεις μας θα πρέπει να προβάλλονται ολοκληρωμένα και να συνδέουν το σήμερα με την προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ