Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ατιμα παιχνίδια

Ο δρόμος που έχει χαράξει η αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας και ο κομμουνιστής δήμαρχος, Στέλιος Μπενετάτος, κάνει χειροπιαστό τι σημαίνει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για την ίδια τους τη ζωή, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα, υπέρ των δυνάμεων που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων, που έρχονται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την οποία συνδιαμορφώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με μπούσουλα την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό ακριβώς είναι που «τσούζει» τους εκπροσώπους του δικομματισμού. Και με δεδομένο ότι όλοι οι δείκτες, ειδικά στη Β` Περιφέρεια Πειραιά, εμφανίζουν την επιρροή του ΚΚΕ συνεχώς αυξανόμενη, έχουν θέσει σε λειτουργία όλους τους μηχανισμούς τους, για να συκοφαντήσουν το Δήμο Νίκαιας και μέσα από εκεί να πλήξουν το ίδιο το ΚΚΕ. Αυτοί που κατ' αρχήν έχουν αναλάβει τη «βρώμικη δουλιά», είναι η ομάδα της ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας. Ενώ από προχτές στην «επιχείρηση» εντάχθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΝ) της διοίκησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Νίκαιας επιβάλλουν στους εργαζόμενους αποφάσεις για κινητοποιήσεις, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι ο «εχθρός» είναι η δημοτική αρχή και όχι η αντιλαϊκή πολιτική, η οποία ευθύνεται για την κατάσταση των συμβασιούχων που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι ίδιοι κρύβουν ότι ο Δήμος Νίκαιας προωθεί τη «μονιμοποίηση» και του τελευταίου συμβασιούχου, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει απολύσει συμβασιούχο και δεν έχει προσλάβει εργαζόμενο με μερική απασχόληση, ότι δε χρωστάει ούτε μισθό. Από την άλλη, η ΠΑΣΚΕ στη Νίκαια, αλλά και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ δε βγάζουν «κιχ»:

  • Για τους 400 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά, που, με ευθύνη του δημάρχου Π. Φασούλα (ΠΑΣΟΚ), παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη και απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο.
  • Για το Δήμο Κερατσινίου, όπου ο σημερινός δήμαρχος Φ. Μελάς (ΝΔ), ακολουθώντας την ίδια τακτική με τον προηγούμενο Δ. Σαράφογλου (ΠΑΣΟΚ), προσλαμβάνει συμβασιούχους χωρίς να ανανεώνει τις συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα την τελευταία πενταετία να έχουν προσληφθεί, και στη συνέχεια απολυθεί, πάνω από 300 άτομα.
  • Για το Πέραμα, όπου ο δήμαρχος Γ. Γλύκας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) προσλαμβάνει συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις χωρίς να τις ανανεώνει όλες όταν λήγουν, ενώ από το Γενάρη συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι.
  • Για τις 100 απολύσεις στον «πράσινο» Δήμο Αλίμου.
  • Για τις 500 από τον επίσης «πράσινο» Δήμο Μενιδίου και πάει λέγοντας.

Ο,τι και να κάνουν, ο Δήμος Νίκαιας θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία, θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια αγωνιστική δημοτική αρχή συντάσσεται με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στο δήμο αποτελούν μιαν ακόμα σαφή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΑ πρέπει να απομονώσουν αυτές τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, που σήμερα εκφράζεται επάξια μέσα από το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ. Αποτελούν, επίσης, ένα επιπλέον στοιχείο για να βγάλουν οι εργαζόμενοι της πειραιώτικης περιφέρειας, και όχι μόνο, τα συμπεράσματά τους, για την ψήφο που πρέπει να ρίξουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ