Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις δασοκτόνες μεθοδεύσεις

Σήμερα συζητείται η Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για τους αποχαρακτηρισμούς μέσω του Εθνικού Κτηματολογίου

Η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί σήμερα για τις αντιδασικές μεθοδεύσεις μέσω του Κτηματολογίου
Η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί σήμερα για τις αντιδασικές μεθοδεύσεις μέσω του Κτηματολογίου
Μπορεί χτες η κυβέρνηση να αναγκάστηκε, κάτω από τη γενική κατακραυγή, να αποσύρει τη δασοκτόνα τροπολογία, ωστόσο η εμπορευματοποίηση των δασών παραμένει μία από τις βασικές πτυχές της πολιτικής της, όπως ήταν άλλωστε και επί των ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα προσπαθεί να το «παίξει» ως προστάτης του περιβάλλοντος.

Αυτό αναμένεται να αποκαλύψει και σήμερα στη Βουλή το ΚΚΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Ορ. Κολοζώφ και απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Πρόκειται για τη μεθόδευση αποχαρακτηρισμού μεγάλου τμήματος του δημόσιου δασικού πλούτου της χώρας με τη χρησιμοποίηση από την «Κτηματολόγιο ΑΕ» μιας αντιεπιστημονικής και επικίνδυνης μεθόδου οριοθέτησης των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας.

Σημειώνουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε αποκαλύψει πρώτος ο «Ρ» τον περασμένο Φλεβάρη, φέρνοντας στο φως και συγκλονιστικά έγγραφα της Διεύθυνσης Δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έκριναν το έργο της οριοθέτησης αυτής ως αντιεπιστημονικό και άχρηστο για τη σύνταξη των Δασικών Χαρτών. Ωστόσο, η «Κτηματολόγιο ΑΕ» προχώρησε ήδη στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση των μελετών οριοθέτησης, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά πηγαίνουν «στο βρόντο». Η μεθοδολογία που προτείνεται για το έργο προβλέπει θεματικές αποκλίσεις 30% για την «ιστορική» κατάσταση (1945 ή 1960) και 20% για την πλέον πρόσφατη από την πραγματική κατάσταση, δηλαδή ποσοστά ακρίβειας 70% και 80% αντίστοιχα, πέρα και έξω από κάθε επιστημονική, τεχνική και θεσμική οπτική, γεγονός που θα οδηγήσει στον αποχαρακτηρισμό τεράστιων δασικών εκτάσεων και την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ερωτά «γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ επιμένει σε μια αναξιόπιστη μέθοδο που δε διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου κατά τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου να οριογραφηθούν τα δάση με ακριβή και επιστημονική μέθοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ