Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Θα θερίσουν θύελλες οι συμβιβασμένοι

Καταγγέλλουν το πραξικόπημα στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

Θύελλα αντιδράσεων από ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα έχει ξεσηκώσει η πραξικοπηματική ενέργεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίες σε πλήρη σύμπνοια αφαίρεσαν τη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), παύοντας ταυτόχρονα τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων δηλώνει πως το πραξικόπημα δε θα περάσει και οι οργανωτές του «πρέπει να είναι σίγουροι ότι έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Την πραξικοπηματική ενέργεια καταγγέλλουν επίσης με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, Εργαζομένων στα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανων. Εταιρειών και Γραφείων, Λογιστών Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Οπως υπογραμμίζουν, «οι παρατάξεις αυτές επιβεβαιώνουν με την τακτική τους ότι είναι φορείς των αντιλαϊκών αντεργατικών πολιτικών των κομμάτων της πλουτοκρατίας, και το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα». Καλούν τους εργαζόμενους «να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν το ΠΑΜΕ, να παλέψουμε για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και σε συνδικαλιστικό και σε πολιτικό επίπεδο».

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, οι παρατάξεις «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων» Δήμου Χαλανδρίου και «Δημοκρατική Ενότητα Εργαζομένων» Δήμου Ταύρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει να αποκλείει σωματεία και συμβασιούχους (2013-12-03 00:00:00.0)
Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης (2006-02-10 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (2003-09-24 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων των εργαζομένων η απεργία στις 29 Μάη (2002-05-14 00:00:00.0)
Στο τραπέζι τα προβλήματα και ο τρόπος επίλυσής τους (2001-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ