Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενισχύουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου

«Στα 4 περίπου χρόνια που πέρασαν από τη 2η συνδιάσκεψη, δράσαμε σε συνθήκες περίπλοκες», σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, κάνοντας εκτενή αναφορά στις πολιτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ανέπτυξε τη δράση του το ΠΑΜΕ:

«Βασικός άξονας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Αυτό τον άξονα ακολουθούν συναποφασίζοντας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη στρατηγική της Λισαβόνας, που αποσκοπούν στην ανεμπόδιστη δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

Συνεπώς, οι μεταρρυθμίσεις και οι εκσυγχρονισμοί που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αντιδραστικές αλλαγές, που ενισχύουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων και σε αυτό το έδαφος τα περί "κοινωνικής δικαιοσύνης" και "αναδιανομής του πλούτου", που χρησιμοποιούν τα κόμματα του δικομματισμού, συνιστούν χυδαία απόπειρα παραπλάνησης και συγκάλυψης της ταξικής πολιτικής που οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης της Εργατικής Τάξης».

«Δεν μπορεί να είναι και "ο σκύλος χορτάτος και η πίτα σωστή". Αυτό αφορά και τον ΣΥΝ, ο οποίος στηρίζει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου και κόπτεται για τις βαριές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων. Στηρίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και διαμαρτύρεται για τις συνέπειές της. Υποστηρίζει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και μιλάει για τα δικαιώματα των νέων εργαζόμενων. Τάσσεται υπέρ της μερικής μετοχοποίησης και μετά απορρίπτει τις ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και έκανε εκτενή αναφορά στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της κοινής στρατηγικής αντιλαϊκής στόχευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ