Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ - Π. ΦΑΛΗΡΟ

(Μποναμάς στο «Ιδρυμα Στ. Νιάρχου»)

ΚΙ ΑΛΛΑ μεγάλα εγκλήματα σε βάρος της πολύπαθης πρωτεύουσας κι ολόκληρης της Αττικής είναι στη «σκάρα», προωθούνται.

ΤΗΝ περασμένη Τρίτη, τηλεοπτικά, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό σε κλίμα ευφορίας η υπογραφή συμφωνίας με το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Το ίδρυμα του μεγαλοεφοπλιστή ανέλαβε να στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, που από χρόνια οι κυβερνήσεις όλες τις έχουν εγκαταλείψει. Σ' αυτήν την προσφορά η κυβέρνηση τού παραχωρεί 250 στρέμματα ανεκτίμητης αξίας δημόσια γη, πραγματικό «φιλέτο» στην περιοχή του Ιππόδρομου και Π. Φαλήρου.

ΔΕ χρειάζεται να είσαι πολεοδόμος για να καταλάβεις το θανάσιμο πλήγμα, που θα δεχτεί όταν η ευαίσθητη και πολύτιμη περιοχή τόσο αναγκαία για τη ζωή, από όαση πρασίνου, χαρά της θάλασσας, αλλά και χώρος για τα παιδιά, περάσει στου εφοπλιστή τα σχέδια.

ΤΗΝ ώρα, που η Αθήνα καίγεται δίχως ανάσα, πνίγεται και παλεύει να μη χάσει το ύστατο πράσινο που έχει απομείνει, καθώς και ελάχιστους ελεύθερους χώρους, με τον «μποναμά» των 250 στρεμμάτων χάνεται η μεγάλη χρυσή ευκαιρία να ανεβάσουμε το δείκτη του πράσινου, αλλά και να μην υψωθούν νέα τσιμεντοθηρία πάνω στους διαύλους που ο Σαρωνικός στέλνει ακόμη λίγη δροσιά.

ΑΓΝΩΣΤΟ το περιεχόμενο της συμφωνίας. Κι αυτό δημιουργεί περισσότερους φόβους να έχουν μπει στη συμφωνία κι άλλοι όροι για «τα καλά και συμφέροντα» του μεγαλοεφοπλιστή. Κάποτε, αν το θυμάμαι, εντυπωσίασε την Ελλάδα, όταν κατέθεσε φορολογική δήλωση στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλώνοντας εισόδημα 11.000 δραχμές!!!

ΟΛΟΙ αυτοί οι μεγαλόσχημοι ευεργέτες αναζητούν την ευκαιρία να εμφανιστούν «σωτήρες», για να δοθεί λύση σε υπαρκτά προβλήματα, που οι κυβερνήσεις χρόνια και χρόνια αδιαφορούν και τα αφήνουν μέχρι πτώσεως. Αυτές οι δυο είναι και οι περιπτώσεις Εθνική Βιβλιοθήκη - Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΚΑΙ ιδού, τότε, φτάνουν οι «σωτήρες» για να έχουμε Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνική Λυρική Σκηνή στα 250 στρέμματα που έσπευσε να τους κάνει «μποναμά» ηγεμονικό η κυβέρνηση.

Ο «ΡΙΖΟΣ», στο πρόσφατο ρεπορτάζ για τη συμφωνία και τον «μποναμά», γράφει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του «πράσινου» δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη (που εκλέχτηκε σε συνεργασία και με τον ΛΑ.Ο.Σ.). Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπόγραψε με το ΥΠΕΧΩΔΕ τον περασμένο Γενάρη, δέχτηκε την παράδοση του χώρου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο αντί «πινακίου φακής».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ Αρχή της Καλλιθέας δέχτηκε να παραχωρηθεί το «φιλέτο», με αντάλλαγμα την παραχώρηση 28 στρεμμάτων, στα οποία θα κατασκευαστούν ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, ένας παιδότοπος κι ένα δημοτικό αναψυκτήριο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ τον τελευταίο καιρό την έφοδο να αρπάζουν τους ελάχιστους δημόσιους ελεύθερους χώρους. Ο ΔΟΛ του Χρ. Λαμπράκη με το Μέγαρο είναι «πιλότος» και για τους άλλους μνηστήρες να βάλουν στο χέρι τα υπόλοιπα των φιλέτων...

ΕΙΝΑΙ η στιγμή του χρέους να μιλήσουν και να αποκαλύψουν το έγκλημα που συντελείται με τα 250 στρέμματα που πήρε με τη συμφωνία ο μεγαλοεφοπλιστής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν, με στόχο αταλάντευτο ο χώρος του Ιπποδρόμου και του Π. Φαλήρου να γίνει χώρος αναψυχής, χώρος πρασίνου. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο να εκχωρηθεί σε ιδιώτες.

ΕΙΝΑΙ, όμως, και μερικοί άλλοι, που πρέπει να σταθούν ερευνητικοί στο πελώριο θέμα. Είναι ο δημοσιογράφος, που και καταστατικά έχει χρέωση να 'χει λόγο και να αγωνίζεται για να μην περάσουν αποφάσεις που θα είναι βαρύτατο πλήγμα για το περιβάλλον, την Αθήνα. Για τη ζωή του αύριο.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα πενταετίας με φόντο τον... «ευεργέτη» (2013-12-18 00:00:00.0)
Πολιτική ξεπουλήματος και... «ευεργέτες» (2012-09-02 00:00:00.0)
Απλώνει τα «πλοκάμια» του στις δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες (2012-08-24 00:00:00.0)
«Ναυαρχίδα» διείσδυσης των μονοπωλίων στον πολιτισμό (2012-04-29 00:00:00.0)
Βλέπουν θάλασσα με τα ...κιάλια! (2008-06-29 00:00:00.0)
«Χορός» ξεπουλήματος στο κεφάλαιο (2008-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ