Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οποιαδήποτε καθυστέρηση στις διπλωματικές ενέργειες για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, προειδοποίησε χτες από τις Βρυξέλλες, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν μετά τη συνάντηση που είχε με τον αποκαλούμενο Κοσσοβάρο Πρόεδρο Φατμίρ Σεϊντίου. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συμφωνήσει σε ένα σχέδιο απόφασης που θα επιτρέπει 120 μέρες διαβουλεύσεων για την επίλυση των διαφωνιών της Ρωσίας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εκτελέστηκε χτες, στην Κίνα, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Ζενγκ Σιαογιού, που καταδικάστηκε στις 29 Μάη για διαφθορά. Η εκτέλεσή του είναι η πρώτη τόσο υψηλά ιστάμενου, καθώς η θέση του ισοδυναμούσε με υπουργικό θώκο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε ένοχος για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

ΣΑΝΑ'Α.-- Για εκατόμβες θυμάτων στις ακτές της Υεμένης κάνει λόγο η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ότι από τις αρχές του χρόνου τουλάχιστον 367 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 118 αγνοούνται στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν με τη βοήθεια λαθρεμπόρων τη χώρα. Οι περισσότεροι προέρχονται από Σομαλία και Αιθιοπία.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Διά λιθοβολισμού εκτελέστηκε, πριν από λίγα 24ωρα, στην επαρχία Καζβίν, στο βορειοδυτικό Ιράν, ο Τζαφάρ Κιάνι, που είχε καταδικαστεί πριν από μία 10ετία για μοιχεία αλλά η ποινή του είχε «παγώσει».

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Την παραμονή στον κυβερνητικό συνασπισμό με την προϋπόθεση να παρατεθούν αποδείξεις μέχρι την Παρασκευή, αποφάσισαν χτες οι αρχηγοί του πολωνικού κόμματος «Αυτοάμυνα», μια μέρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Καζίνσκι να αποπέμψει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αντρέι Λέπερ.

ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ.-- Στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης βρίσκεται από χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς. Αντικείμενο της περιοδείας είναι «ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων, περιλαμβανομένων της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενέργειας και του εμπορίου», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ως «εξαιρετικά απογοητευτική» χαρακτήρισε η βρετανική κυβέρνηση την άρνηση της Ρωσίας να εκδώσει τον Αντρέι Λουγκοβόι, βασικό ύποπτο στη δολοφονία του πρώην Ρώσου πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο και ανακοίνωσε ότι «εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει» όσον αφορά το θέμα αυτό.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε χτες ότι απέστειλε ένα τρίτο αεροπλανοφόρο στην περιοχή όπου επιχειρεί ο Πέμπτος Στόλος και η οποία περιλαμβάνει τα ύδατα του Κόλπου, σε απόσταση αναπνοής από το Ιράν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη (2017-07-14 00:00:00.0)
Εντονες διπλωματικές διεργασίες (2015-09-29 00:00:00.0)
Απάντηση στον αντικομμουνισμό του Μεντβέντιεφ (2009-11-08 00:00:00.0)
«Η κυπριακή κυβέρνηση θα πράξει εκείνο που πρέπει» (2009-02-10 00:00:00.0)
«Τέλος χρόνου» για τις επαφές Σολάνα - Λαριτζάνι (2006-10-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ