Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

(Τα κυβερνητικά ξεγελάσματα)

ΔΕΝ είχαν προλάβει να σβήσουν οι πυρκαγιές στον Υμηττό και τη γειτονική Πεντέλη και πρόλαβαν να γνωστοποιηθούν ποικιλώνυμοι «γαμπροί» που διεκδικούν στρέμματα από την καμένη δασική περιοχή.

ΣΤΟΥΣ διεκδικητές παρούσα και η Εκκλησία, που έχει από χρόνια περιουσιακά στοιχεία με κιτάπια και τούρκικα και χοτζέτια. Ο μεγάλος φεουδάρχης της Αττικής είναι η Εκκλησία, που παρ' όλες τις πωλήσεις οικοπέδων είναι και σήμερα ο αχτύπητος φεουδάρχης.

ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ είναι από τους πρώτους, πρώτους, που έχουν ευθύνες για την καταστροφή στο βουνό της Πεντέλης, αλλά και του πευκοδάσους. Οι οικοπεδοφάγοι, μερικοί, μάλιστα, με τρανά ονόματα, χτύπησαν τη «θύρα» του μοναστηριού, είπαν στο ους του αγίου ηγούμενου την επιθυμία τους να βρεθούν κοντά στη σκιά του μοναστηριού και πέτυχαν, σε λογικά τιμολόγια, το πολυπόθητο οικόπεδο στο βουνό μέσα στα πεύκα...

ΑΓΚΩΝΑΡΙ η μονή της Πεντέλης στα οικονομικά της Εκκλησίας. Εχουν στα χέρια τους «φιλέτα» γης, τα οποία με κάθε τρόπο ζητούν ν' αξιοποιήσουν. Εκτός από τα γνωστά, υπάρχουν κι άλλα που τώρα μαθεύονται.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ που έχουν προγραμματίσει είχε περιλάβει την ανέγερση δυο μεγάλων ξενοδοχείων υψηλής κατηγορίας, τα οποία θα ανεγερθούν το ένα στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους και το δεύτερο στο Π. Φάληρο.

ΔΕΝ πουλήθηκαν, λοιπόν, στην Πεντέλη από το μοναστήρι, για ν' αποκτήσουν «κεραμίδι» η φτωχολογιά, οι άστεγοι, τα οικόπεδα με την μπορντούρα του μοναδικού αυτού πεύκου της Αττικής, αλλά σε ονόματα γνωστά, που θέλησαν μια νέα εγκατάσταση μακριά από τον πύρινο τσιμεντένιο κλωβό της πρωτεύουσας.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ περιπέτεια του Υμηττού με την πυρκαγιά έφερε στο προσκήνιο τους επίδοξους «γαμπρούς», που καιροφυλακτούν να αρπάξουν καθένας κάμποσα στρέμματα. Η Εκκλησία έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για μητροπολιτικά μέγαρα, για νοσοκομεία και άλλα. Εχει, λοιπόν, τους λόγους της να παρουσιάζεται στο πεδίο της φωτιάς, όχι για να τη σβήσει, αλλά για να μπει στην ομάδα αναδάσωσης και, έτσι, να τακτοποιήσει καλύτερα τα δικά της «φιλέτα».

ΣΤΗ δέσμη των έξι προτάσεων του ΚΚΕ για τη διάσωση των δασών, υπάρχει και πρόταση να περάσουν, ακόμη, στη δήμευση, στη δημόσια περιουσία, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, εταιρείες, την Εκκλησία.

ΣΕ 24ωρη βάση η Ελλάδα καίγεται. Λογαριασμός, που θα κινηθεί σε τεράστια ύψη. Και απελπισία χιλιάδων εργαζομένων, καθώς χάνουν τραγικά όλο το βιος τους, που το δούλεψαν μια ζωή.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ φταίχτες, υπάρχουν αυτοί που 20 χρόνια στην εξουσία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άφησαν τη χώρα χωρίς τον αναγκαίο αντιπυρικό εξοπλισμό. Με τα γνώριμα κυβερνητικά παραμύθια δεν αντιμετωπίζεται η τρομερή αυτή συμφορά, με τα ξεγελάσματα. Δε φορτώνονται όλα στα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Ας διαβάσουν στις μορφές όσων λένε δυο λόγια για τις καταστροφές στα κανάλια κ.α., για να μετρήσουν την απελπισία και την απόγνωση. Τα «παραμύθια» και τα ξεγελάσματα δεν έχουν πέραση.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ