Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και τα ... βρώμικα στη φόρα...

Αντιγράφουμε από το «Βήμα» (20/7/2007): «Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δέχονται πιέσεις ακόμη και από τον "πρωθυπουργό" του Κοσσυφοπεδίου Αγκίμ Τσέκου ότι αν δεν εγκριθεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι Αλβανοί θα κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους. Μια τέτοια ...απειλή δύσκολα θα εκτοξευόταν χωρίς υπερατλαντικές πλάτες. Αν υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει νέο διχασμό στους κόλπους της ΕΕ, κατά το πρότυπο του Ιράκ. Η παράταση των συνομιλιών ήταν για τις Βρυξέλλες πραγματικό βάλσαμο.

Ωστόσο οι Αλβανοί δε φαίνονται διατεθειμένοι να θυσιάσουν αυτό για το οποίο "πάλεψαν" με κάθε μέσο, στρατιωτικό και ...οικονομικό. Η πρόσφατη αποκάλυψη, στις 22 Ιουνίου, από την ημερήσια (σερβο)βοσνιακή εφημερίδα "Fokus" ότι η γερμανική μυστική υπηρεσία BND έστειλε έκθεση στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην οποία αναφέρει ότι ο "αδιάβλητος" κ. Αχτισαάρι έχει λάβει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ από την αλβανική μαφία του Κοσσυφοπεδίου για "να κόψει και να ράψει" το σχέδιό του στα μέτρα της Πρίστινας δεν μπορεί παρά να γεννά υποψίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η BND ανέλαβε δράση στο πλαίσιο της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) κατόπιν αιτήματος του ίδιου του κ. Μπαν. Και ο βασικός - όχι όμως μόνος - χρηματοδότης εκ μέρους της κοσοβάρικης μαφίας φέρεται να είναι ο Μπεχγκτζέτ Πάκολι, εδρεύων στην Ελβετία και με περιουσία άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εχει μάλιστα συστήσει και την οργάνωση "Συμμαχία για ένα Νέο Κοσσυφοπέδιο" ώστε να κάνει lobbying στις ΗΠΑ υπέρ της ανεξαρτησίας. Σκοπός του, όπως είχε πει παλαιότερα, είναι να γίνει πρόεδρος ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου. Ακόμη κι αν χρειαστεί να το ...αγοράσει». Φαίνεται πως τα νεοταξίτικα παιχνίδια στα Βαλκάνια έχουν «πολύ φαΐ» για τα μονοπώλια. Αλλά για να γίνει η δουλιά, χρειάζονται και αυτοί που θα κάνουν τα ...βρώμικα κόλπα. Μόνο που όταν «πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ