Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η χαμένη τιμή της... ΕΕ

Αυτό δεν ήταν θαυμασμός, δεν ήταν μια - έστω ουσιαστική και ειλικρινής - εκδήλωση πολιτικής αβροφροσύνης απέναντι σε έναν ξένο ηγέτη. Ηταν το κάτι άλλο!!!

Ο λόγος για το... λόγο του Δ. Σιούφα, στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, όπου απευθυνόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας Αγκ. Μέρκελ, έκανε αναφορές του τύπου ««επιδιώξατε και πετύχατε να σώσετε την ψυχή της Ευρώπης», ή «η Ευρώπη σας ευχαριστεί» και «στο πρόσωπό σας βλέπουμε τη σύγχρονη Γερμανία, τη σύγχρονη Ευρώπη, τη σύγχρονη πολιτική».

Ούτε οι... ψηφοφόροι της δε θα μπορούσαν να βρουν κάτι καλύτερο να πουν για τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας που σαφέστατα έχει κοπιάσει πολύ για την πρόοδο των υποθέσεων του μεγάλου κεφαλαίου, μαζί με τους συναδέλφους της.

Αλλά, εάν έσωσε την ψυχή της Ευρώπης - κατά τα λεγόμενα του Ελληνα υπουργού - δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έσωσε την «τιμή» της. Μάρτυρες γι' αυτό είναι οι εκατομμύρια άνεργοι της ΕΕ, τα εκατομμύρια των λαών που το αποτέλεσμα των κόπων τους το αρπάζει το μεγάλο κεφάλαιο με την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθεια των ηγετών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ