Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης μιλώντας στον «Ρ» τόνισε:

«Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αιτίες του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων είναι η προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την κερδοφορία της. Οταν, για παράδειγμα, τα ναύλα έχουν φθάσει σε μυθικά ύψη, το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα κερδίσει τεράστια ποσά αν καταφέρει την περάτωση των εργασιών της επισκευής σε συντομότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας τα οποία κοστίζουν σε χρόνο και σε χρήμα και την εντατικοποίηση της εργασίας.

Υπάρχουν όμως και οι ηθικοί αυτουργοί: Είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους στρώνουν το δρόμο στην εργοδοσία για να πετυχαίνει τις επιδιώξεις της και μάλιστα ατιμώρητη όταν δολοφονεί.

Υπονομεύουν τις 5μελείς μεικτές Επιτροπές Ελέγχου για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων). Δεν ελέγχει απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Δε δημιουργούν μηχανισμό επανελέγχου των γκαζ φρι. Δεν αναβαθμίζουν το ρόλο των Τεχνικών Ασφαλείας σε ουσιαστικό ελεγκτή». Οι εργαζόμενοι της Ζώνης θα εντείνουν τον αγώνα τους για υποδομές στη Ζώνη για τον εκσυγχρονισμό της, για να έρθουν δουλιές, για μέτρα ασφάλειας. Ομως η προοπτική του αγώνα μας δεν μπορεί παρά να είναι η ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, για μια άλλη εξουσία, οικονομία που θα επιβάλλει πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και στα πλαίσιά της θα μπορέσει να συσταθεί δημόσιος Ενιαίος Φορέας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας όπου εκεί θα δούμε και την πραγματική ανάπτυξη της Ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ