Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ

Στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ (συμβολή Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού) έχει οριστεί το «ραντεβού» εργαζομένων και νέων της Αθήνας για σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, 27 χρόνια μετά τη δολοφονία της στο ίδιο σημείο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-- Ανοιγμα από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου.

-- Χαιρετισμό από εκπρόσωπο του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας.

-- Απαγγελία ποιήματος.

-- Χαιρετισμό από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ.

-- Απαγγελία ποιήματος.

-- Χαιρετισμό από εκπρόσωπο της ΚΝΕ.

-- Θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου.

-- Μουσικό αφιέρωμα.

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Τα οράματα της Βασιλακοπούλου είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα, τονίζει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας και αυτή στη σημερινή εκδήλωση τιμής για τα 27 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας, στις 7.30 το απόγευμα έξω από την πύλη του κάτεργου της ΕΤΜΑ (Αγίας Αννης και Ιερά Οδός).

Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης όπως τότε, έτσι και σήμερα, είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, τονίζει το ΠΑΜΕ. «Οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας - συνεχίζει - με τους πολιτικούς τους εκφραστές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η πολιτική τους είναι προσαρμοσμένη στα κέρδη τους. Και στις μέρες μας η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της εργατικής τάξης. Γι' αυτό ο αγώνας μας επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός. Η επιλογή του αγώνα είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Αυτόν το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία. Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ντόπιων υποταχτικών τους. Μαζί, εργατική τάξη και νεολαία θα δώσουμε τη μάχη μέχρι ο παραγόμενος πλούτος να ανήκει σε μας που τον παράγουμε».

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση απευθύνουν επίσης, με ανακοίνωσή τους, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ