Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενεργειακά...

ΤΑ ΜΠΑΛΩΝΕΙ από εδώ, τα μπαλώνει από εκεί η ΔΕΗ με τις ανακοινώσεις της, αλλά την αλήθεια δεν μπορεί να την κρύψει: Το δίκτυό της είναι σε κακά χάλια και γι' αυτό είχαμε τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και ίσως έχουμε κι άλλες χειρότερες μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι αλήθεια πως ...θέλει μεγάλο κόπο και επιμονή για να φέρει κανείς ένα τόσο μεγάλο δίκτυο μιας επιχείρησης με τέτοια εμβέλεια στην κατάσταση που βρίσκεται. Ομως οφείλουμε να πούμε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν δείξει ιδιαίτερη επιμέλεια στο θέμα.

Για δεκαετίες τώρα η πολιτική απαξίωσης της ΔΕΗ πάει πακέτο με την υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της και δίνουν τη «σκυτάλη» ο ένας στον άλλον βάζοντας συνεχώς νέες ...πινελιές.

Φυσικά, το ότι η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε όλους ανεξαιρέτως και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, προτιμούν να το ξεχνάνε. Ιδίως τώρα που τα συμφέροντα των ιδιωτών που θέλουν να μπουν στο χώρο πιέζουν πολύ.

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων δηλώνει η υφυπουργός Τουρισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ιδίως - όπως λέει - για το αναπτυξιακό της έργο που επιτελεί για την «αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας».

Τι κάνει στην πράξη αυτή η ΕΤΑ; Απλούστατα δίνει για καμιά 50αριά χρόνια σε εξευτελιστικές τιμές τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει το ελληνικό κράτος. Ξενοδοχεία, μαρίνες και όλα τα σχετικά.

Ε, μόλις ξεπουλήσει και το τελευταίο από αυτά, θα βγουν και θα μας πουν ότι επιτέλεσε το έργο της και ενίσχυσε τον ελληνικό τουρισμό.

Αυτά την ώρα που οι μισοί Ελληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές και βολεύονται όπως - όπως ή πληρώνουν μια περιουσία για να καταφέρουν να βρεθούν μια εβδομάδα σε ένα νησί.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ