Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΔΚΕ
Με συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ προχωρά ο «Καποδίστριας Β'»

Η συμφωνία των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, με τη φιλοσοφία της αντιδραστικής διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, τον λεγόμενο «Καποδίστρια Β'», διαφάνηκε, και χτες, στη διάρκεια συνεδρίασης αν και δεν κατέληξαν σε οριστικές αποφάσεις. Το ΔΣ αποφάσισε να παραπέμψει το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ, ενώ οι τελικές θέσεις θα διαμορφωθούν στο συνέδριό της που θα γίνει το Νοέμβρη.

Ο Χρήστος Τέγος, μιλώντας στον «Ρ» μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, τόνισε ότι «η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΚΕΔΚΕ άνοιξε το δρόμο για σειρά ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Το ΔΣ της Ενωσης στη σημερινή του (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση - με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - δρομολόγησε με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, σειρά μέτρων που θα αλλάξουν ριζικά σε αντιλαϊκή κατεύθυνση το τοπίο της Αυτοδιοίκησης».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Το πρόγραμμα ''ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Β΄", η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, το μητροπολιτικό σύστημα διακυβέρνησης, η φορολογική αποκέντρωση, η απαίτηση για ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων (Υγεία, Πρόνοια, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Πυρόσβεση, κ.λπ.) είναι το πεδίο που προετοιμάζεται σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και ΚΕΔΚΕ. Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στη φιλοσοφία του ''λιγότερου'' κράτους με την Αυτοδιοίκηση στο όνομα της '' αποκέντρωσης'' να χρησιμοποιείται για την προώθηση ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία και τη διευκόλυνση του μεγάλου κεφαλαίου για ανάληψη μεγάλων έργων και ανασυγκρότηση υπηρεσιών σε βάση ανταποδοτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ