Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεξέλεγκτοι οι εφοπλιστές

Νέα πανεξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, την Παρασκευή

Εντελώς ανεξέλεγκτοι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, λειτουργούν πλέον ως «κράτος εν κράτει» σε βάρος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στη λογική της «αρπαχτής» και αποθρασυμένοι από την πολιτική που διαμορφώνουν για λογαριασμό τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυξάνουν όποτε θέλουν τις τιμές των εισιτηρίων. Ενδεικτικό παράδειγμα ο εφοπλιστής Αγούδημος, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χτες το πρωί είχε ανεβάσει τις τιμές στα εισιτήρια έως και 60%. Από χτες το μεσημέρι και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού το 60% το έκανε έως και 40%, παίζοντας με τη νοημοσύνη των επιβατών.

Ετσι, από 23 ευρώ που κόστιζε το εισιτήριο για Ικαρία με το «αρχαίο» πλοίο του Αγούδημου «ΜΙΛΕΝΑ» (έτος κατασκευής 1969) την περασμένη Παρασκευή εκτινάχτηκε στα 37 ευρώ, ενώ από χτες το ίδιο εισιτήριο κοστίζει 30,80 ευρώ. Το ίδιο έχει κάνει σε όλα τα δρομολόγια. Παρ' όλα αυτά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης εξακολουθεί να τα βλέπει όλα «άριστα», όπως ανέφερε χτες στη διάρκεια περιοδείας του στο λιμάνι.

Με νέα πανεξόρμηση στο λιμάνι την Παρασκευή 27 Ιούλη οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ συνεχίζουν τη μάχη της ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τις αιτίες που υποβαθμίζουν ραγδαία τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ