Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σαρώνει τους νέους η ανεργία

Συνέντευξη Τύπου για την ανεργία παρέθεσε η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει και τη Μεσσηνία ανέδειξαν στελέχη της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στα γραφεία του Κόμματος. Οπως σημείωσαν εισαγωγικά ο Αγγελος Καλογερόπουλος και ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος «στις επερχόμενες εκλογές, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους πρέπει να σκεφτούν καλά ποιος ευθύνεται για την κατάσταση την οποία βιώνουν. Ποια πολιτική είναι αυτή που δημιουργεί και διατηρεί περίπου μισό εκατομμύριο άνεργους, κύρια νέους, οι μισοί από τους οποίους βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός παραγωγής».

Στη συνέχεια, αναλύοντας τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ ανέφεραν σχετικά: «Στο νομό Μεσσηνίας οι άνεργοι είναι περίπου 5,5 χιλιάδες (από τους οποίους παραπάνω από τους χίλιους είναι χωρίς δουλιά πάνω από δύο χρόνια). Αποδεικνύεται από αυτά τα στοιχεία ότι πιο ευάλωτες είναι οι γυναίκες (περίπου 3,5 χιλιάδες) και ιδιαίτερα στις ηλικίες 19 έως 35 χρόνων που ξεπερνούν τις 1.800. Ενώ δεν πάνε πίσω οι νέοι, κάτω από τα 35 χρόνια, που είναι περίπου οι μισοί».

Και πρόσθεσαν: «Επειδή οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μανούλες στα μαγειρέματα, έχουν αναπτύξει μηχανισμούς, ώστε να εξαφανίζουν εικονικά τους ανέργους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι παρακολουθούν τα διάφορα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ), ή εμπειρίας (Stage) που οργανώνονται από δημόσιους ή και ιδιωτικούς φορείς, οι ημι-απασχολήσιμοι σε 4ωρα, οι νοικοκυρές, οι φοιτητές και άλλοι. Παρά τα όσα ισχυρίζονται, άλλοτε από τη θέση της κυβέρνησης και άλλοτε από αυτήν της αντιπολίτευσης, η ανεργία δε μειώνεται».

Καταλήγοντας, τόνισαν: «Η εξάλειψη της ανεργίας περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Μόνο σε ένα σύστημα που θα υποτάσσει την παραγωγή στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες μπορεί να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους, με αντίστοιχους μισθούς και μεροκάματα. Εκεί πρέπει να στοχεύσει η πάλη των εργαζομένων, με την αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου, την ανατροπή τους, την ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ (2013-09-18 00:00:00.0)
Διαχείριση της ανεργίας μέσα από την «κοινωφελή εργασία» (2011-06-05 00:00:00.0)
Παγκόσμια «ρεκόρ» φτώχειας και ανεργίας (2006-01-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικός συντονισμός (1998-01-22 00:00:00.0)
Εφιαλτικές οι διαστάσεις της ανεργίας (1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ