Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στην πρόταση του ΚΚΕ η διέξοδος για την Υγεία

Οι θέσεις του ΚΚΕ για ένα Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας, για όλο το λαό, παρουσιάστηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, Β. Τίρχας και Απ. Νάνος, δεν είναι η πρώτη φορά που το Κόμμα αναδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, στο νομό και γενικότερα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής. «Η ΝΔ διατήρησε το θεσμικό πλαίσιο και όλη τη γενική γραμμή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική Υγείας», υπογράμμισε ο Β. Τίρχας, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, του οποίου η νέα πτέρυγα έχει καταντήσει «γεφύρι της Αρτας» και εγκαινιάστηκε για πολλοστή φορά, πριν λίγο καιρό, από τον υπουργό Υγείας. «Εμείς - πρόσθεσε - δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ύπαρξη δημόσιου, δωρεάν, ισότιμου, καθολικού συστήματος Υγείας, όταν συνυπάρχει η επιχειρηματική δράση».

Και καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα του νομού, να παλέψουν για Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες.

Οσον αφορά στο Νομό Μαγνησίας, οι θέσεις του ΚΚΕ που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου είναι:

  • Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό - γιατρούς, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό - και εξοπλισμό, σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι κλινικές που υπολειτουργούν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου.
  • Να γίνουν και να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου στο πολεοδομικό συγκρότημα και να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ