Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για την ... επιχειρηματικότητα

Ενα ακόμη νομοσχέδιο, με το οποίο πριμοδοτείται ποικιλοτρόπως από τα κρατικά ταμεία - δηλαδή το υστέρημα των φορολογουμένων - η κερδοσκοπική ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, ετοιμάζεται να προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για ένα πλέγμα διατάξεων και ρυθμίσεων - την προώθηση των οποίων αξίωναν οι φορείς των μεγαλοεπιχειρηματιών στο όνομα ενίσχυσης της «επιχειρηματικότητας» και «ανταγωνιστικότητας» - που έχουν ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου για την «Ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων».

Με το εν λόγω νομοσχέδιο, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ελλιπή οργάνωση του «χωροταξικού σχεδιασμού», κενά ή ασάφειες του ν. 2545/97, τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες και άλλα προβλήματα (μεταξύ αυτών και εμπόδια στην κερδοσκοπική ασυδοσία) που συναντούσαν οι βιομήχανοι και άλλοι επιχειρηματίες.

Επιχειρώντας να «χρυσώσει το χάπι» της κυβερνητικής πολιτικής - που προσφέρει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο - πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα «συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

Αντί άλλου σχολίου, εδώ ισχύει το γνωστό πως «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου (σ.σ. την πολιτική που εφαρμόζεις) θα πέσει να σε πλακώσει»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ