Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματική κοροϊδία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ το σπίτι σου. Το χωριό σου, που ήταν ένας μικρός δασικός παράδεισος, έχει μετατραπεί σε «κρανίου τόπο». Κάθεσε και υπολογίζεις τα δάνεια που πρέπει να πάρεις για να ξαναχτίσεις το μαγαζάκι σου...

Το μόνο που σου λείπει είναι να δεις μπροστά σου τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να αρχίσουν να σου βγάζουν λόγο. Με κουστωδία μάλιστα από τηλεοπτικές κάμερες και χίλιους δυο παράγοντες.

Δεν ξέρουμε πώς το έχουν αντιληφθεί το όλο θέμα τα δύο αυτά κόμματα, αλλά τους βεβαιώνουμε ότι η παρουσία των στελεχών τους όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά δεν αποτελεί παρηγοριά για τον κόσμο. Μάλλον ταλαιπωρία είναι, για να μην πούμε και κοροϊδία.

Πιστεύουν ότι δεν καταλαβαίνει ο μέσος Ελληνας ποιος στην πραγματικότητα φταίει για τις πυρκαγιές; Δε γνωρίζουν με ποιανού τους νόμους καταπατιούνται τα δάση; Δεν ξέρει ότι αυτές οι επισκέψεις είναι για το προεκλογικό θεαθήναι και στη συνέχεια οι υποσχέσεις θα εξανεμιστούν;

Ας μην παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων λοιπόν. Ας συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου μπορούν να τους ...μουτζώνουν όλοι με την ησυχία τους.

ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ βροχές για το επόμενο διάστημα. Σε περίπτωση που βγουν αληθινοί (γιατί έτσι που έχει γίνει ο καιρός τίποτε δεν είναι βέβαιο) θυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι στις περισσότερες πόλεις της χώρας δεν υφίσταται η υποδομή για να αντιμετωπιστούν ξαφνικές καταιγίδες.

Τα φρεάτια είναι κλειστά, ή καλυμμένα ή ακαθάριστα. Τα δάση καμένα, τα ρέματα μπαζωμένα και οι δημοτικές υποδομές εγκατελειμμένες λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα λέμε για να μην βγουν πάλι οι κυβερνώντες και μιλάνε για ...ξαφνικές θεομηνίες και «ακραία καιρικά φαινόμενα» αναζητώντας το ποια χώρα των Βαλκανίων έπαθε επίσης ζημιά προκειμένου να δικαιολογήσουν το χάλι τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ