Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπαρκή και τυπικά τα μέτρα

«Στην πεπατημένη οι πρώτες εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους», σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα μετά τις πυρκαγιές, και συμπληρώνει:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τους πυρόπληκτους είναι τα καθιερωμένα που προβλέπονται σε όλες τις περιπτώσεις ανάλογων θεομηνιών. Είναι μέτρα τελείως τυπικά και ανεπαρκή.

Εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται είναι η αποζημίωση για όλο το αγροτικό κεφάλαιο που καταστράφηκε, καθώς και η αντιμετώπιση του προβλήματος της παραγωγής, με δεδομένο ότι χρειάζεται να περάσουν πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί η παραγωγή των ελαιόδεντρων και άλλων.

Ακόμα: Χρειάζεται να παγώσει η πληρωμή των δανείων από τους σεισμούς, καθώς και των αγροτικών δανείων, να υπάρξει αποζημίωση για τα σπίτια, τα ζώα και τις αποθήκες που κάηκαν.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για την αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων.

Τα θύματα της ΚΑΠ, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι μικρομεσαίοι αγρότες, αν δε διεκδικήσουν μέτρα για την οργάνωση των καλλιεργειών, δεν μπορούν να επιζήσουν και τα χωριά της περιοχής να επιβιώσουν. Το ΚΚΕ και ειδικότερα οι κομμουνιστές των καμένων περιοχών θα σταθούν δίπλα τους, με όλες τις δυνάμεις τους, για να παρθούν αυτά τα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ