Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πείρα να γίνει συμπέρασμα

Πριν από δέκα περίπου μέρες, οι εργάτες στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, ύστερα από πολυήμερο αγώνα, απέσπασαν από τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ (Π. Φασούλα) τη δέσμευση για άμεση αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων υπερωριών τους και αποπληρωμή μετά το καλοκαίρι (τους χρωστάει 7 μήνες). Ο αγώνας τους προσφέρεται για πλούσια συμπεράσματα. Κι αυτό επειδή οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απομόνωσαν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στα σωματεία τους και με τα στελέχη του ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, συνθλίβοντας τους μηχανισμούς εκβιασμών και τρομοκρατίας του δημάρχου Π. Φασούλα. Στη θετική έκβαση του αγώνα συνέβαλε καθοριστικά και η ταξική αλληλεγγύη σωματείων του Πειραιά.

Κάπως έτσι ο αγώνας τους είχε αίσια έκβαση, προσθέτοντας πολύτιμη πείρα για το πώς οι εργαζόμενοι μπορούν να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσουν την πάλη τους για τα δίκαια αιτήματά τους. Αυτό αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της και η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο σωματείο, επισημαίνοντας ότι η μάχη συνεχίζεται.

Μένει οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν αυτή τους την πείρα και σε πολιτικό συμπέρασμα. Να καταδικάσουν τα κόμματα που και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τούς στερούν το μεροκάματο, στέλνοντας εναντίον τους ακόμα και τα ΜΑΤ όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ