Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Επίθεση μπράβων κατά λουόμενων και υπαλλήλων του Δήμου

Ενα από τα τσεκούρια, που είχαν στην κατοχή τους οι μπράβοι

Eurokinissi

Ενα από τα τσεκούρια, που είχαν στην κατοχή τους οι μπράβοι
Πρωτοφανής επίθεση μπράβων κατά λουομένων σημειώθηκε χτες το πρωί στην παραλία του Αγίου Κοσμά, στο Ελληνικό. Εκεί όπου πριν από περίπου δύο μήνες, κάτοικοι και φορείς είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και είχαν ρίξει την περίφραξη που είχε τοποθετήσει επιχειρηματίας, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της ακτής από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Περίπου 40 άτομα - υπάλληλοι του επιχειρηματία - έφτασαν στην πλαζ, με τσεκούρια και μαχαίρια, για να «ανακτήσουν» τον έλεγχο της παραλίας. Εβαλαν ταμειακή μηχανή για έκδοση εισιτηρίων και κατέβασαν ένα τεράστιο πανό που έλεγε «Η παραλία αποκτήθηκε με αγώνα. Την προσέχουμε σαν το σπίτι μας».

Οι λουόμενοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αντέδρασαν και σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων. Οταν έφτασαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, οι μπράβοι έσπευσαν να εξαφανιστούν. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως κάποιοι βρήκαν καταφύγιο στα γειτονικά νυχτερινά καταστήματα. Πέντε από αυτούς αλλά και τρεις λουόμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για την προανάκριση, όπου και υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Μάλιστα, απειλήθηκε με μήνυση από την εταιρία και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του δήμου, η οποία κρατήθηκε για πέντε ώρες στο τμήμα μέχρι να ερευνηθούν τα στοιχεία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας κατέθετε επί 10 μέρες μηνύσεις με σκοπό να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την παραλία, αφού υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σφράγισμα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην ακτογραμμή δικαιοδοσίας του.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ελληνικού, Χ. Κορτζίδης, ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να σταματήσουν οι επιχειρηματίες να θεωρούν οικόπεδό τους την παραλία. «Δεν μπορεί, είπε, η κυβέρνηση να παρακολουθεί τον καθημερινό κλεφτοπόλεμο που γίνεται σε βάρος μας με μηνύσεις και ξυλοδαρμούς», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του καταδίκασε τα γεγονότα και επισημαίνει πως σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ το 1999 «θα πρέπει να αποκλείονται χρήσεις, οι οποίες μπορεί να εμποδίζουν την κατά προορισμό χρήση των χώρων αυτών, δηλαδή της ελεύθερης και ανεμπόδιστης επίσκεψης, παραμονής, διέλευσης και κολύμβησης». Επαναλαμβάνει την πρόταση για ίδρυση ενιαίου φορέα διαχείρισης του εθνικού πλούτου ενώ ζητά την επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις παραβιάσεις στην παραλιακή ζώνη και τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών. Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε ο ΣΥΝ στην οποία αναφέρεται ότι υπήρξε διαμαρτυρία προς τον αττικάρχη για τη μειωμένη παρουσία της Αστυνομίας στον τόπο των επεισοδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ