Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτική «ακρωτηριασμένης» Υγείας

Με εντολή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, πήγε χτες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, «προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης του περιστατικού του ασθενούς, που τραυματίστηκε στο Διδυμότειχο», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Πέρα από τη διαχείριση του περιστατικού, ο υφυπουργός φαίνεται ότι κλήθηκε να επιστρατεύσει και το μαστίγιο του αυταρχισμού απέναντι στο σύνολο του προσωπικού στα νοσοκομεία, που σε συνθήκες φυσικής εξουθένωσης απ' τις δραματικές ελλείψεις - λείπουν 25.000 νοσηλευτές και 3.500 γιατροί - καλείται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποποιούμενη τις βαρύτατες ευθύνες της για τον ακρωτηριασμό του 17χρονου τραυματία, για την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας των ελλείψεων χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους γιατρούς και εργαζόμενους, αναφέροντας ότι «το δραματικό περιστατικό της Αλεξανδρούπολης θέτει προ των ευθυνών τους, τους λειτουργούς της Υγείας».

«Αθέτηση των οδηγιών για πλήρη και επαρκή λειτουργία όλων των κλινικών, για επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΣΥ, αλλά και της ιατρικής δεοντολογίας, θα επιφέρει βαρύτατες επιπτώσεις και ποινές», απειλεί η ηγεσία του υπουργείου. Ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι το νεοσύστατο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) διαχειρίστηκε άψογα τις περιόδους του καύσωνα, ενώ στην πραγματικότητα περιορίστηκε στην καταγραφή των νεκρών από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Γι' αυτήν την πολιτική, που «ακρωτηριάζει» το δικαίωμα των ασθενών και εργαζομένων για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, τους αξίζει να μαυριστούν στις επερχόμενες εκλογές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ