Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύπλευρες εκδηλώσεις στη Σάμο

Σειρά εκδηλώσεων πολυθεματικών και πολυεπίπεδων, που θα αγκαλιάσουν ολόκληρο το νησί, προγραμματίζει η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ, για τα έτη 2007 - 2008, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Για το λόγο αυτό συστάθηκε ήδη επιτροπή γιορτασμού, η οποία συνεργάζεται με φίλους του Κόμματος, συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους, λογοτέχνες, τεχνικούς, δημοσιογράφους κ.ά., που με κόπο και μεράκι προσπαθούν να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν η μουσική ομάδα «Συντροφιά» και θεατρική ομάδα που θα ανεβάσει το θεατρικό έργο του Σταύρου Κουτράκη «Το δρομολόγιο της Κυριακής - Μικρό δράμα για μία εκδήλωση», το οποίο γράφτηκε γι' αυτόν το σκοπό.

θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΝΕ Σάμου σπουδαίοι ζωγράφοι, που, εμπνεόμενοι από τους αγώνες όλων αυτών των χρόνων, θα παρουσιάσουν τη δουλιά τους σε ανάλογη ζωγραφική έκθεση.

Παράλληλα, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση και ηλεκτρονική ψηφιοποίηση φωτογραφικού υλικού, συμβάλλοντας στη διάσωση φωτογραφικών ντοκουμέντων της Ιστορίας του ΕΑΜ, του Δημοκρατικού Στρατού, της Ιστορίας του ΚΚΕ και των εργατικών, νεολαιίστικων, φιλειρηνικών κινημάτων στη Σάμο.

Γίνονται ακόμα προσπάθειες για τη δημιουργία DVD, όπου θα υπάρχουν συνεντεύξεις, φωτογραφίες κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνεται για την ερχόμενη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, η οποία είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο αγώνας του ΔΣ στη Σάμο» με αφορμή την επανέκδοσή του από τη «Σύγχρονη Εποχή». Εκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων. Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Συντροφιά» στην πρώτη του εμφάνιση. Παίζουν και τραγουδούν οι Καρβούνης Νίκος, Κουτράκη Χριστίνα, Κουτράκης Σταύρος, Μαστρογιάννης Διονύσης, Σοφιανός Δημήτρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ