Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικές μεθοδεύσεις με το ΕΣΡ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρ' όλο που φαίνεται ότι ανησυχεί από την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις με τις διαπλοκές στο χώρο των ΜΜΕ, φοβούμενη ότι μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες από την ίδια, μεθοδεύει την αλλαγή του νόμου για το ΕΣΡ, με στόχο να το αποψιλώσει και από τις όποιες αρμοδιότητες έχει για ουσιαστικό έλεγχο στο χώρο των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με νέο νόμο που προωθεί, η κυβέρνηση, εκτός που μεθοδεύει την αλλαγή της σύνθεσης του Συμβουλίου - καταργώντας τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων κλπ. - με στόχο τον πλήρη έλεγχο της διοίκησής του, θα περιορίζει, κατά πάσα πιθανότητα, τις αρμοδιότητές του αποκλειστικά στον έλεγχο της ποιότητας των εκπομπών και του προγράμματός τους. Αναλαμβάνοντας, έτσι, η ίδια η κυβέρνηση το ρόλο ελέγχου της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ώστε να μπορεί να μοιράζει την πίτα χωρίς εμπόδια... Ο έλεγχος αυτός τώρα τυπικά ανήκει στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ μένει στο σκοτάδι, ανεξέλεγκτο. Ενώ προεκλογικά με απροκάλυπτη παρέμβαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα - και ασφαλώς με πρωθυπουργική καθοδήγηση - η κυβέρνηση ματαίωσε τη χορήγηση αδειών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής από το ΕΣΡ που είχε διεκπεραιώσει την απαιτούμενη διαδικασία ώστε να χορηγηθούν οι άδειες στους δικαιούχους. Αυτή την τακτική και ακόμα χειρότερα φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Σημίτη και στο επόμενο διάστημα γι' αυτό και μεθοδεύει αλλαγή στο καθεστώς και στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ ώστε να μπορεί «να λύνει και να δένει» χωρίς κανένα εμπόδιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ