Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόψε η «πολιορκία» του χώρου της ΔΕΘ από τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας "υποδέχονται" σήμερα, έξω από τις πύλες της ΔΕΘ, τον πρωθυπουργό της λιτότητας και της υποτέλειας και το κυβερνητικό του επιτελείο, ανυπότακτα, μαζικά, αγωνιστικά διατρανώνοντας την απόφασή τους ότι τα νέα δυσβάστακτα δεσμά που χαλκεύουν για το λαό, δε θα περάσουν, θα κουρελιαστούν στην πράξη.

Την ώρα που οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, οι βιομήχανοι και οι χρηματιστές, θα περιοδεύουν τους χώρους της Εκθεσης και θα προετοιμάζονται να παρακαθήσουν στα λουκούλλεια γεύματα, που συνήθως συνοδεύουν αυτές τις επίσημες εμφανίσεις, οι εργαζόμενοι της Β' Ελλάδας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι νεολαίοι και μαθητές θα πολιορκούν το χώρο της ΔΕΘ με υψωμένα τα λάβαρα του αγώνα, με τα βροντερά τους συνθήματα, ενάντια στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να μας πάει πίσω στο Μεσαίωνα. Το πύρωμα της καρδιάς των μαχητών της ζωής που δε συμβιβάζονται, που δε σκύβουν το κεφάλι, που αρνούνται την "εκσυγχρονιστική" εξαθλίωση και ζητούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής γι' αυτούς και τα παιδιά τους, θα πλανάται σήμερα σαν φάντασμα πάνω από τη Θεσσαλονίκη και θα κυνηγά από εδώ και πέρα καθημερινά τον πρωθυπουργό και τους "μάγους" του.

Μαζικό, πρωτοφανή σε όγκο και παλμό, τα τελευταία χρόνια, προβλέπεται το σημερινό συλλαλητήριο του λαού στη Θεσσαλονίκη. Το επιβεβαιώνουν οι συζητήσεις, επαφές με το λαό στις συνοικίες και στους χώρους δουλιάς που είχαν μέχρι και χτες τα κλιμάκια του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Χτες κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με τους Θεόδωρο Κυριακίδη και Παναγιώτη Αβραμίδη πραγματοποίησε περιοδεία στα Ελληνικά Πετρέλαια και μίλησε στους εργαζόμενους της επιχείρησης για τα κυβερνητικά μέτρα και τη σημερινή κινητοποίηση. Η ανταπόκριση των εργαζόμενων στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αντίστασης, ήταν θετική.

Το ίδιο κλιμάκιο πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου έγινε δεκτό με θερμές εκδηλώσεις από τους εργαζόμενους. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ μίλησαν σε συγκέντρωση των εργαζόμενων που σταμάτησαν την εργασία, για να τους ακούσουν και εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ.

Ο ίδιος πυρετός προετοιμασίας για συμμετοχή στο σημερινό πανεργατικό συλλαλητήριο, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σ' όλες σχεδόν τις πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης.

Λεωφορεία από τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Ομαδική κάθοδος στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία και Ι.Χ. για συμμετοχή στο συλλαλητήριο αναμένεται από όλες τις πόλεις της περιοχής.

* Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους της Δ. Μακεδονίας (Κοζάνη, Καστοριά Γρεβενά και Φλώρινα) θα αναχωρήσουν στις 4 μ.μ σήμερα από την Κεντρική πλατεία Κοζάνης.

* Από το Κιλκίς θα αναχωρήσουν στις 5.30 μ.μ. από την Πλατεία Ειρήνης.

* Από τις Σέρρες στις 5 μ.μ.

* Από Καβάλα στις 4 μ.μ. από τον Δημοτικό Κήπο.

* Από Δράμα στις 4.30 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία.

* Από Κομοτηνή στις 3.30 μ.μ. από τη Γενική Τράπεζα.

* Από Ξάνθη στις 3.30 από την Πλατεία Ελευθερίας.

* Από Αλεξανδρούπολη στη 1.30 μ.μ. από το Δημαρχείο.

* Από Βέροια και Νάουσα θα αναχωρήσουν επίσης λεωφορεία στις 5.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ