Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πρέπει ν' αφήσουμε να περάσουν

Δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης

«H επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη χτυπά όλα τα δικαιώματα, είναι συνολική. Εχει στρατηγική και προοπτική μακρόπνοη για το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό και άρα λοιπόν η εργατική τάξη πρέπει συνολικά να αντεπιτεθεί. Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις εργατικές οικογένειες να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, αύριο (σ. σ. σήμερα) μπροστά στη ΧΑΝΘ». Ηταν το κάλεσμα που απεύθυνε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Εξηγώντας το λόγο που επιλέχθηκε το Λιμάνι για να γίνει η μεγάλη αυτή πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανέφερε: «Επειδή συμβολίζει την πάλη του λαού της Θεσσαλονίκης ενάντια στον πόλεμο, για να αναδείξουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την επιβίωση των ανέργων».

Ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από Θεσσαλονίκη, αντιπαραθέτει την πραγματικότητα απέναντι στα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης: «Η Θεσσαλονίκη όχι μόνο μητρόπολη των Βαλκανίων δεν είναι, αλλά πρωτεύουσα της ανεργίας. Η βιομηχανική περιοχή της πόλης μας θυμίζει ένα απέραντο νεκροταφείο. Η φτώχεια και η ανέχεια υπάρχουν και θα διογκώνονται. Ολοι μαζί μπορούμε να δώσουμε απάντηση στη λαίλαπα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Στο χώρο της συγκέντρωσης και ο Δημήτρης Λασπίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Χειριστών Οδηγών Μηχανημάτων ΟΛΘ, που δηλώνει πως κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει την εφαρμογή των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. «Προεκλογικά έταζε προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους καλύτερες συνθήκες δουλιάς, αποδοχές και βελτίωση του επιπέδου ζωής. Σήμερα βλέπουμε πως συνεχίζει στο δρόμο της παρατεταμένης και σκληρής λιτότητας και προχωρά ακόμη παραπέρα στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων που θα πλήξει εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ