Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Γιορτή είναι ο αγώνας
  • Συσσίτιο - σύμβολο του μέλλοντος που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους  έστεισε το ΠΑΜΕ
  • Να γυρίσουμε τη ρότα προς όφελος των πολλών, υποσχέθηκαν οι εργαζόμενοι

Να πούμε όχι στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης
Να πούμε όχι στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης
Το δυνατό μπουρίνι που αναστάτωσε την πόλη μέχρι τις 7.30 χτες το απόγευμα, δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση του συσσιτίου. Οι φωτιές άναψαν από νωρίς και η φασολάδα ζεστή -ζεστή άρχισε να σερβίρεται προς τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Το γεύμα εμπλουτίστηκε με ελιές, τουρσί πιπεριά και σαρδέλα ψημένη στη σχάρα. Το συσσίτιο που έστησε το ΠΑΜΕ για τους άνεργους της πόλης, ήταν μια καθαρά συμβολική κίνηση, μέσα από την οποία καταγγέλλονταν το μέλλον που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα λαϊκά στρώματα. Ηταν ένα καμπανάκι που χτύπησε προειδοποιώντας για τα χειρότερα μελλούμενα.

Η απάντηση σ' αυτή τη δυσοίωνη προοπτική της εξαθλίωσης και της ελεημοσύνης, ήρθε μέσα από την απαίτηση των εκατοντάδων εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλιά. Βγήκε μέσα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι που συμμετείχαν στο χτεσινοβραδινό συσσίτιο ξέρουν πως ένα τέτοιο μέλλον δεν ταιριάζει στην περηφάνια του Ελληνα και του κάθε εργαζόμενου. Μέσα από τον αγώνα και το τραγούδι θα γυρίσουν τη ρότα προς όφελος των πολλών. Αυτό διαμήνυσαν με κάθε τρόπο. Εκλαψαν, οργίστηκαν, τραγούδησαν, έφαγαν, ήπιαν και χόρεψαν. Εδειξαν το δικό τους πολιτισμό μέσα από τη δική τους γιορτή. Και ο δικός τους πολιτισμός «είναι ο κοινός αγώνας ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Γιορτή είναι ο αγώνας για τη διατήρηση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της φιλίας των λαών», όπως είπε η Ε. Κουκούλα, χαιρετίζοντας από μέρους της ΝΔΕ.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ το γλέντι φούντωσε. Το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, διαδέχτηκε το αυτοχρηματοδοτούμενο συγκρότημα Δυτικών Συνοικιών που απαρτιζόταν από νέους μιας άλλης, κοινωνικά αποκλεισμένης, κατηγορίας ανθρώπους της κοινωνίας μας. Από τους τσιγγάνους του Εύοσμου, του Γαλλικού, που ζουν ξεχασμένοι από την αναίσθητη κυβέρνηση που νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπογράφει «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς».

Ηταν η ώρα που ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του πέρναγαν με τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά τους την είσοδο του λιμανιού για να γευτούν το πλουσιοπάροχο γεύμα. Εκείνη ακριβώς την ώρα τους υποδέχονταν με τραγούδια και γιουχαΐσματα οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, όλοι όσοι βρέθηκαν χτες το βράδυ στην άλλη πάντα, στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Και ήταν πολλοί, πάρα πολλοί. Και αποφασισμένοι. Κάτι που ασφαλώς το ένιωσε η κυβερνητική κουστωδία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιορτές για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτήν την Κυριακή (2023-12-13 00:00:00.0)
«Οαση» οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ (2011-03-09 00:00:00.0)
Εορταστικό πρόγραμμα (2006-12-23 00:00:00.0)
Γιορτάσιμο σμίξιμο για αγώνες (2000-01-19 00:00:00.0)
Παραδοσιακό - λαϊκό πανηγύρι (1997-09-23 00:00:00.0)
Μελωδικός Δεκέμβρης (1996-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ