Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητά αποχαρακτηρισμό δασών!

Την κατάργηση της προστασίας των δασικών εκτάσεων και τη διατήρησή της μόνο επί δρυμών ζητά ο ΛΑ.Ο.Σ. όπως σαφώς αναφέρει στις σελίδες 78 - 79 του προγράμματός του («Πλαίσιο Θέσεων» - δημοσιοποιήθηκε αρχές Αυγούστου). Με δυο λόγια, σχεδιάζουν πάνω από τα 3/4 των δασών της χώρας να αποχαρακτηριστούν και να τσιμεντοποιηθούν. Αλλωστε, επιμένουν στην εμπορευματοποίηση και των ορεινών όγκων. Κατά τ' άλλα, ο Γ. Καρατζαφέρης έτρεχε στις φωτιές του Υμηττού για να τον φωτογραφίσουν ότι τάχα κουβαλούσε πυροσβεστικές μάνικες.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα 10.2. του προγράμματος, με τίτλο «Για τα Δάση», γράφουν: «Πιστεύουμε ότι τα λίγα εναπομείναντα δάση μας αποτελούν έναν εθνικό θησαυρό που θα πρέπει καταρχήν να οριοθετηθεί, με βάση τα πραγματικά σημερινά δεδομένα και στη συνέχεια να προστατευτεί με αυστηρά μέτρα (...) Θεωρούμε ότι ως δασικές περιοχές πρέπει να χαρακτηρίζονται μόνον οι εκτάσεις των δρυμών (...) Θεωρούμε, ακόμα, ότι οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται σήμερα ως δασικές χωρίς να είναι δρυμοί θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν και να παραδοθούν για συγκεκριμένη γεωργική, αστική ή περιαστική χρήση (...)».

Δηλαδή, να αποδεχτούμε ως τετελεσμένα τα αποτελέσματα των εμπρησμών και των καταπατήσεων, να αποχαρακτηρίσουμε εκατομμύρια στρέμματα δάσους και νομότυπα να τα παραδώσουμε στην κερδοσκοπία, στην οικοπεδοποίηση και την τσιμεντοποίηση. Αυτό ζητά ο ΛΑ.Ο.Σ.

Επιπλέον, στην ενότητα 10.3., «Για τις προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», αναφέρουν ότι πρέπει «να αναδειχτούν ως τόποι προώθησης εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης. Θεωρούμε, ακόμα, ότι στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να υπαχθούν οι ορεινοί όγκοι και το περιαστικό περιβάλλον γύρω από τις μεγάλες πόλεις, να καθαριστούν, να αναδασωθούν και να αναπλαστούν κατάλληλα έτσι ώστε να αποκατασταθεί, κατά το δυνατόν, το φυσικό τοπίο και να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής σε αυτές».

Επομένως και οι ορεινοί όγκοι να δοθούν βορά στο μεγάλο κεφάλαιο (όπως η Πάρνηθα στους μετόχους του καζίνο), να κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενο το φυσικό πλούτο και την ανάγκη του λαού για ξεκούραση και ηρεμία.

Και τα ρίχνει στους μετανάστες

Γνήσιο αστικό κόμμα ο ΛΑ.Ο.Σ. προωθεί τις θέσεις των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται τη γη, όπως επίσης σπεύδει και να τους καλύψει. Τις μέρες της καταστροφής έβγαζε μισαλλόδοξες και ρατσιστικές ανακοινώσεις κατηγορώντας τους μετανάστες και υιοθετώντας τις κυβερνητικές θέσεις περί «ασύμμετρης απειλής».

Π.χ. ανακοίνωση του κόμματος το προηγούμενο Σάββατο έγραφε: «Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ελληνικά χέρια καίνε την πατρίδα». Την ίδια μέρα, ο Γ. Καρατζαφέρης μιλούσε «για συντονισμένο σχέδιο κατά της χώρας μας» και ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πόλεμο».

Στο ίδιο πλαίσιο, 48 ώρες αργότερα σε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «προσδιορίζουν» τις αιτίες της τραγωδίας, οι του ΛΑ.Ο.Σ. έγραφαν: «Κανείς από μας δεν ξέρει ποιοι και πόσοι από όσους λάθρα εισήλθαν τα τελευταία χρόνια είναι φίλοι ή εχθροί αυτού του τόπου».

Κατέληγαν: «Πρέπει να αποτρέψουμε ένα νέο εσωτερικό προσφυγικό κύμα. Η Πελοπόννησος και η Εύβοια δεν πρέπει να αδειάσουν από τους κατοίκους τους, που είναι έτοιμοι να αναπληρώσουν εκείνοι ακριβώς που έκαψαν την καρδιά της πατρίδας μας», και αναμασούσαν πάλι τις τρομολαγνικές αιτιάσεις της κυβέρνησης περί «ασύμμετρης απειλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ