Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στα Κατεχόμενα ο Γκιουλ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Επίσημη «πρώτη» στην κατεχόμενη Κύπρ`ο επέλεξε να κάνει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, όπως και οι προκάτοχοί του. Ο πρώην «μαέστρος» της τουρκικής διπλωματίας με την επίσκεψή του επιχειρεί και έμπρακτη δήλωση της στήριξης της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο στο ψευδοκράτος όσο και στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Στο μεταξύ η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε την ένστασή της ενάντια στο διορισμό δύο Τουρκοκύπριων δικαστών, του Μετίν Χακί και της Γκιονούλ Ερονέν, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη, η ένσταση δεν αναφέρεται στο ότι οι δύο δικαστές ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά λόγω της θέσης τους απέναντι στο κατοχικό καθεστώς, το οποίο υπερασπίζονται.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν κρίνεται η τουρκοκυπριακή τους ταυτότητα, αλλά η αντικειμενικότητά τους, καθώς και οι δύο έχουν «ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα» του ψευδοκράτους, στο άρθρο 159 του οποίου «προβλέπεται δήμευση όλων των ελληνοκυπριακών περιουσιών που βρίσκονται στα Κατεχόμενα» και οι 38 προσφυγές που καλούνται να εκδικάσουν αφορούν διεκδικήσεις Ελληνοκυπρίων για περιουσίες τους στα Κατεχόμενα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ