Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! «Αποτελεί μια ακόμη αποτυχία του σοβιετικού μοντέλου παιδείας που υπάρχει στη χώρα. Οταν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός ακόμη και στο επίπεδο των σχολικών βιβλίων, επόμενο είναι κάθε κυβέρνηση να απολογείται για κάθε παράγραφο και για κάθε χάρτη. Σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο οι σύλλογοι καθηγητών αποφασίζουν ποια βιβλία θα χρησιμοποιήσουν. Το κράτος μπορεί να επιδοτεί την αγορά τους, αλλά αποκεντρωμένα οι δάσκαλοι με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αποφασίζουν (...) με την αποκέντρωση των αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο εκείνοι που αποφασίζουν έχουν το όφελος ή το κόστος των αποφάσεων» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΕΥΡΩΠΗ «ΜΑΣ»: «Σε εξομοίωση των ειδικών καθεστώτων συντάξεων των γαλλικών ΔΕΚΟ με το υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα προχωρά ο Νικολά Σαρκοζί (...) τα γαλλικά συνδικάτα αντιδρούν όχι τόσο για την ουσία της μεταρρύθμισης, αλλά για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν σε διαπραγματεύσεις (...) το σοσιαλιστικό κόμμα αναζητά τρόπο ώστε να μην πει "ναι" αλλά ούτε και "όχι" στις μεταρρυθμίσεις (...) ωστόσο η Σεγκολέν Ρουαγιάλ τάχθηκε υπέρ της ευθυγράμμισης» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ: «Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι νιώθουν δικαιολογημένη ανασφάλεια, καθώς κατ' επανάληψη στο παρελθόν έχουν δει τις υποσχέσεις να διαψεύδονται. Ανασφάλεια που μεγαλώνει από το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την πιο απολίτικη προεκλογική αντιπαράθεση, καθώς δεν έχει ουσιαστικά συζητηθεί κανένα από τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε την επομένη των εκλογών» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ