Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βάλε τέλος στην καπηλεία, ΚΚΕ ο δρόμος σου

Αποστόλης Πλατανιάς

Πράγματι, φτάνει πια! Φτάνει πια η υποκρισία, η καπηλεία, η εκμετάλλευση κάθε ιερού και όσιου. Φτάνει πια τόσο παραμύθι φιλολαϊκότητας απ' αυτούς ακριβώς που με την πολιτική τους έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό, έχουν κάνει κάθε εργάτη και εργάτρια να παραμιλάει αναζητώντας τρόπους να τα βγάλει πέρα. Φτάνει πια!

Αυτός που μίλαγε χτες το βράδυ στην Αθήνα, δεν ήταν εδώ και χτες; Δεν είναι ένας από αυτούς που έκαναν σε μια νύχτα την ντομάτα από 150 δρχ. να πουλιέται κοντά 1,5 ευρώ δηλαδή 500 δρχ.; Μέσα σε μια νύχτα! Δεν ήταν εδώ όταν το λαϊκό κίνημα διαδήλωνε με σύνθημα «Νου Δου - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός, ψηφίσατε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός»;

Εδώ ήτανε. Κι αυτός κι ο άλλος που μίλαγε παράλληλα στη Θεσσαλονίκη. Εδώ ήτανε κι ο τρίτος της παρέας που θυμήθηκε χτες τα παιδιά που δουλεύουν στη μερική απασχόληση. Και δεν τους είπε - όπως και οι άλλοι δυο - πως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός στηρίζουν με τα τέσσερα την ΕΕ, έχουν κυρίαρχη αξία την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την επιδίωξη για μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου. Εχουν, δηλαδή, κυρίαρχη αξία αυτό που παράγει και τη μερική απασχόληση, και τους παγωμένους μισθούς και τις περικοπές στις συντάξεις. Διαφωνούν, ενδεχομένως στο «μείγμα» της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί για να υλοποιηθεί ο κεντρικός στόχος.

Ηταν, λοιπόν, εδώ και χτες.

Και πρέπει να καταδικαστούν τόσο για τον πυρήνα της πολιτικής τους όσο και για το αποτέλεσμα της εφαρμογής της.

Και η καταδίκη αυτή πρέπει να έχει αντίκρισμα. Να 'ναι τέτοια που να βγάζει τον ίδιο το λαό στο προσκήνιο. Ετσι που να μην μπορεί ο κάθε σκερβελές να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Οπως ότι το σύστημα Παιδείας είναι... σοβιετικό!

Ετσι που να μην έχουν τόπο να σταθούν κάτι συνδικαλιστές που αντιδρούν όταν δεν τους καλούν στο πάρτι, διάλογο το λένε οι δικοί μας, για να συναποφασίσουν πώς θα πετσοκόψουν εργατικά δικαιώματα.

Ετσι που το «κάθε μέρα διαδήλωση» να μην επιτρέπει σε κανένα αστό να διαπιστώνει «έλλειψη πολιτικής συζήτησης», όταν αυτός ακριβώς σαν εργολάβος, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης μέσου ενημέρωσης έχει επιβάλει μόνιμο εμπάργκο στην προβολή κάθε εργατικής διεκδίκησης, ειδικά εκείνων των θέσεων που μιλάνε για το δικαίωμα του εργάτη να διεκδικήσει και τον πλούτο και την εξουσία για τον εαυτό του, για την τάξη του.

Να ορισμένα από τα διακυβεύματα αυτής της εκλογικής μάχης: Η ανάδειξη ενός ακόμα ισχυρότερου πόλου αντίστασης που δε θα παίρνει μέρος σε κανένα «διάλογο», που θα παλεύει για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, που στην πράξη θα βάζει στην ημερήσια διάταξη τα πραγματικά προβλήματα του λαού αλλά και τη λύση τους. Που θα λέει δηλαδή τα πράγματα με το όνομά τους: Οπως ότι η ΕΕ είναι καπιταλιστική ένωση και όχι η Ευρώπη μας. Οτι οι εργάτες ακούγονται μόνο όταν απειλούν την εξουσία του κεφαλαίου. Οτι το καπιταλιστικό τοπίο δεν είναι θολό, θολά είναι τα νερά που ψαρεύουν διάφοροι όταν μιλάνε για αλλαγή τοπίου και κάνουν γαργάρα το σύστημα εξουσίας μέσα στο οποίο αυγαταίνουν τα καπιταλιστικά κέρδη.

Η καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για νά 'χει αποτέλεσμα πρέπει να εκφραστεί κόκκινη, πραγματικά κόκκινη! Με αποφασιστική ενίσχυση στο ΚΚΕ!

Ασχετο: σαν κι εκείνο τον πατροκτόνο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε επιείκεια γιατί ήτανε ορφανός, έτσι και ορισμένοι καλοί συνάδελφοι, είδαν στην αντίδραση του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στρέβλωση των θέσεών του από το MEGA, προσβολή της «ελευθερίας του λόγου»!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ