Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με όπλα σαθρά ψευτοδιλήμματα

Eurokinissi

Το εκβιαστικό και σαθρό ψευτοδίλημμα «δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή συντηρητική δεξιά», πάνω στο οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει όλη την προεκλογική επικοινωνιακή του καμπάνια με στόχο να συγκαλύψει τη στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, χρησιμοποίησε και χτες ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, εκφράζοντας την αγωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το διευρυμένο ρεύμα των λαϊκών στρωμάτων που εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε εντελώς υποκριτικά να εμφανίσει το κόμμα του σαν τον πολιτικό φορέα, που θα «δώσει τέλος στην αντιλαϊκή δεξιά πολιτική». Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί, λίγες μέρες πριν την κάλπη, να δημιουργήσει τις ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου με κάθε τρόπο να υφαρπάξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ώστε αυτή να μην εκφραστεί στην κάλπη αποδυναμώνοντας το δικομματισμό, στηρίζοντας τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης.

Η πλήρης ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε αδιέξοδο και αφού δεν μπορεί να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, ο Γ. Παπανδρέου στρέφεται αποκλειστικά στους «προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες». Σ' αυτήν την επιχείρηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...θυμήθηκε χτες τα οράματα της «εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της Νομικής», του «114 και της αντιδικτατορικής πάλης», της «εθνικής αντίστασης», τα οποία το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έχει ποδοπατήσει και ισοπεδώσει...

Ο Γ. Παπανδρέου χτες απευθύνθηκε «σε όσους πολίτες ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και σε κόμματα της Αριστεράς» και χρησιμοποιώντας τους γνωστούς εκβιασμούς του ΠΑΣΟΚ περί «χαμένης ψήφου», τους κάλεσε «να κάνουν τη διαμαρτυρία - δύναμη δημιουργίας και δύναμη αλλαγής για να αλλάξει σελίδα ο τόπος», ενώ μίλησε και για «δημοψήφισμα για να φύγει η δεξιά». Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής, αριστερός δεν εκχωρεί στη δεξιά την τύχη της χώρας του». Πίσω από τις αντιδεξιές κορόνες, ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρύψει ότι την επομένη των εκλογών, είτε μια «πράσινη», είτε μια «μπλε» κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογήσει νέα αντιλαϊκή επέλαση σε βάρος των ασφαλιστικών, εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Εκφραστές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Οσο και αν επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου την προώθηση του νέου κύματος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου να την παρουσιάσει σαν πολιτική μόνο της ΝΔ, δεν μπόρεσε να κρύψει ότι τους ίδιους σχεδιασμούς περιγράφει και είναι έτοιμη να εφαρμόσει και μια πιθανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, «για καλές δουλιές με αξιοπρεπή μισθό», αλλά την ίδια στιγμή πρότεινε την «ημιανασφάλιστη» εργασία και απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε δέσμευση για αύξηση των μισθών. Υποσχέθηκε «καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια», αλλά τόνισε ότι πρέπει να είναι «ανταγωνιστικά». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ετοιμάζει «αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων», όταν οι προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Ανέφερε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει «στην εκχώρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά και τους επιχειρηματίες.

Αρνήθηκε «θεσμικό ρόλο» ο Σημίτης

Ο Γ. Παπανδρέου, επικροτώντας το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε και σε «όσους πίστεψαν στο όραμα του Κ. Σημίτη». Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στη χτεσινή συγκέντρωση, ανέβηκε στο βήμα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πιθανόν και με τον Γ. Παπανδρέου, στις οποίες ανέφερε ότι δεν αποδέχεται το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ανάληψη «θεσμικού ρόλου» σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αφού συμπεριλήφθηκε αργά στους σχεδιασμούς του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Προς συζήτηση το θέμα της μονιμότητας...

Εξάλλου χτες, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», ο Γ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε να συζητήσει την πρόταση του Κ. Καραμανλή για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, αρκεί όπως είπε: «Να φτάσουμε σε μια λογική αξιοκρατίας και, τότε, να συζητήσουμε το θέμα της μονιμότητας»...Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «το θέμα της μονιμότητας δεν είναι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης,αφού, όπως είπε, «το βασικό πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης είναι η κομματική παρέμβαση και είναι και η μη επιτελική λειτουργία».

  • Νέα δικομματική αντιπαράθεση ξέσπασε χτες, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τη ΝΔ για «επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος σε μονοεδρικούς νομούς και κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες», αφού, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλο, η «Ολυμπιακή» διέθεσε σημαντικό αριθμό αεροπλάνων σε συγκεκριμένο πρακτορείο που έχει αναλάβει τη διαχείριση της μετακίνησης ετεροδημοτών της ΝΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ